Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Välistööjõud tõmbab maasikakasvatajaid haneks

-
26.05.2023
On kummaline, et Eesti on täis sõjapõgenikke, aga maasikakorjajad tulevad endiselt otse Ukrainast.
© Uued Uudised

Meie maasikakasvatajad otsivad abitööjõudu piiri tagant, kuid näiteks usbekkidele viisa saamisega on probleeme olnud, sest need töötajad kipuvad lubadusi andma lihtsalt Euroopasse pääsemiseks.

Valgamaa Helme maasikakasvatuse omanik Andrus Horn ütles Maalehele, et paarkümmend usbekki pidi ka mullu talle appi tulema ja viisadki anti välja, kuid tulijaid neist eriti polnud. „Ainult neli jõudis meieni ja seda ka nii hilja, et vist nädal aega said tööd teha. Väga virgad nad ei olnud,“ lisas ta.

„Nad on ka meiega ühendust võtnud, aga viisat ei taheta neile anda. Seda ka kogemuse põhjal: nad lubavad tulla, aga tegelikult lähevad viisaga kuhugi mujale ja firma, kes nad enda juurde kutsus, on siis mustas nimekirjas,“ selgitab Elke Lillemets Marjamaa talust.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmeil on viimastel aastatel sagenenud juhtumid, et siia tulev ajutine välistööjõud kasutab oma õigusi lihtsalt Euroopasse pääsemiseks. Arvuliselt on siia tulijate seas just usbekid esirinnas, peamised valdkonnad ehitus, töötlev tööstus ja hooajatöö.

 

Allikas: Maaleht

 

Loe siit:

https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120192528/valistoojoud-kipub-maasikakasvatajaid-haneks-puudma?_gl=1%2acu1kz%2a_ga%2aMjAyNTc3NTg2LjE2NTgxMzg5MzI.%2a_ga_YG8VC2H8NV%2aMTY4NTAxMDkyOS4xMDIuMC4xNjg1MDEwOTI5LjYwLjAuMA..