Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

FOTOGALERII: Suur meeleavaldus abielu kaitseks ja valitsuse valeliku ja ebademokraatliku poliitika vastu

-
27.05.2023
MeeleavaldusHomoabielu- ja valitsusevastane meeleavaldus Toompeal 27. mail 2023traditsioonilise abileu kaitseks ja valitsuse valeliku poliitika vastu 27. mail 2023
© UU

Täna, 27. mail 2023 toimub Toompeal, Riigikogu ees suur meeleavaldus abielu kaitseks ning valitsuse valeliku ja ebademokraatliku poliitika vastu.

 

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks korraldatud meeleavaldus, kus saavad sõna kõigi Riigikogu opositsioonifraktsioonide esindajad, on mõeldud väljendama protesti pretsedenditult valeliku ja ebademokraatliku poliitika vastu, mille ilminguks on muu hulgas uue valitsuskoalitsiooni püüdlus väärastada abielu tähendust ja anda homoseksuaalidele lapsendamise õigus, kärpida lasterikaste perede toetust, tõsta olemasolevaid ja kehtestada uusi makse ning suruda maha sõna-, veendumuste-, usu- ja südametunnistuse vabadust.

SAPTK juhatuse esimehe Varro Vooglaiu sõnul on paljud inimesed väljendanud soovi koonduda ja väljendada ühiselt põhimõttelist seisukohta, et valitsuskoalitsiooni rünnak perekonna ja abielu, eraomandi ja sõnavabaduse vastu on talumatu. Ühtlasi kinnitab ta, et ennekuulmatult suure hulga inimeste Toompeale protestima tulemine on üks väheseid asju, mis omab valitsuse teerulli peatamise potentsiaali.

“Juba kümme aastat tagasi hoiatasime teiste riikide kogemusele tuginedes, et kooseluseaduse läbisurumine sillutab teed ka abielu tähenduse radikaalsele moonutamisele. Samuti hoiatasime, et nn homoabielu seadustamisega röövitakse lastelt nende loomulik õigus emale ja isale. Selle tõttu on meid lugematul arvul kordadel süüdistatud inimestele valetamises ja nende eksitamises. Nüüd näeme aga, et meil on algusest peale olnud õigus ja paljud neist, kes on meie hoiatusi eitanud, on ise süstemaatiliselt valetanud ja rahvast eksitanud,” selgitab Vooglaid.

Meeleavalduse korraldajate eesmärgiks on viia meeleavaldus läbi rõhutatult väärikalt ja rahumeelselt, saates seeläbi valitsusele selge sõnumi, et abielu ja perekonna tähenduse väärastamine ja seeläbi ühiskonna moraalsete aluste ründamine ei ole väga suurele osale Eesti ühiskonnast vastuvõetav – just nagu ei ole vastuvõetav ka sügavalt valelik poliitika tegemise viis, millega on Eestis asutud võimu teostatama.

“Meie ei ole need, kes tahavad rahvast lõhestada – meie püüame kaitsta ühiskonna moraalseid aluseid. Rahva lõhestamisega tegeleb just nimelt valitsuskoalitsioon. Nemad on võtnud nõuks hakata niigi pingelises julgeolekuolukorras, kus peaks rahvast ühendama, viima ellu ideoloogilist projekti, mis on suurele osale rahvast moraalselt täiesti vastuvõetamatu, tagades seda veel vaenu õhutamise keelu laiendamise kattevarjus sõnavabaduse mahasurumisega,” osutab Vooglaid.

Meeleavaldus on seaduses ettenähtud korras registreeritud ning korraldajad kinnitavad, et selle läbiviimisel pannakse erilist rõhku turvalisuse tagamisele. Samuti loodavad korraldajad politsei abile võimalike provokatsioonide ärahoidmisel. Meeleavaldusele on teretulnud üksnes inimesed, kes reaalselt toetavad eesmärke, millest lähtuvalt on meeleavaldus korraldatud.