Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE Naisühendus palub presidendil tõmmata valitsuse ebademokraatlikule ja kahjulikule poliitikale pidurit

-
26.05.2023
Alar Karis
© UU

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Naisühendus palub avalikus pöördumises president Alar Karisel rahva kaitseks välja astuda ja jätta ühiskonnas vastuseisu pälvinud seadusemuudatused pärast nende Riigikogus vastu võtmist välja kuulutamata.

Avaldame pöördumise täismahus

Austatud Eesti Vabariigi President Alar Karis

Pöördume Teie kui põhiseadusliku korra tagaja poole, sest oleme mures Eesti riigi, demokraatliku korra ja eesti rahva püsimajäämise pärast. Praegune valitsuskoalitsioon on kiirendatud tempos ja sisulist debatti maha surudes Riigikogus läbi surumas seadusemuudatusi, millele on märkimisväärne ühiskondlik vastuseis ja mis radikaalselt muudavad pere- ja maksupoliitika aluseid. Kui Riigikogu peaks need muudatused heaks kiitma, palume teil kasutada oma põhiseadusest tulenevat õigust jätta need seadused välja kuulutamata.

Valitsuskoalitsioon on maksude tõstmist, perehüvitiste kärpimist ja homoabielu kehtestamist menetlenud Riigikogu kodu- ja töökorda ning põhiseadust rikkudes, eesmärgiga vaigistada opositsioon ja ära hoida laiem ühiskondlik debatt. Seadusemuudatuste tagajärgi ja alternatiive ei ole võimuliit tõsiselt kaalunud ning perede, töötajate ja tööandjate-ettevõtjate soovitustega ei ole arvestatud. Seaduste ebademokraatlik menetlemine muudab valitsuse poliitika mittelegitiimseks.

Mittelegitiimne on valitsuse poliitika ka põhjusel, et nendeks seadusemuudatusteks puudub rahva mandaat. Võimuerakonnad vaikisid Riigikogu valimiskampaania ajal poliitika kannapöördest, mille nad vahetult pärast valitsuse moodustamist lauale tõstsid. Peaminister Kaja Kallas on sellist käitumist põhjendanud väitega, et ausalt oma kavatsustest rääkides oleksid nad valimised kaotanud.

Mis veelgi olulisem, kõnealustel kavandatavatel seadusemuudatustel on eesti rahvale ja riigile kaugeleulatuvad tagajärjed. Peretoetuste kärpimine kahjustab suurperesid, keda oleme harjunud pidama eeskujuks ja tagatiseks, et meie rahvas jääks kestma läbi aegade. Maksuseaduste muudatusega minnakse kallale nii ettevõtjatele, kelle käekäigust sõltub riigieelarve maht, kui ka väiksema sissetulekuga inimestele, kes on pidurdamatu hinnatõusu tõttu sattunud suurtesse raskustesse.

Perekonnaseaduse muudatused hägustavad abielu ja perekonna mõisteid ning ohustavad lapsi. Samasoolistele abielupaaridele antav lapsendamisõigus toob kaasa õiguse kaubelda loodete ja lastega. Kõik see röövib lastelt loomuliku õiguse emale ja isale. Normaalse peremudeli hävitamine seaduse tasemel raskendab noortel au sees hoida ennast ajas tõestanud püsiväärtusi.

Härra president, palun astuge oma rahva kaitseks välja. Me ei tohi lubada Eesti valitsusel demokraatiat jalge alla tallata, ettevõtjaid ja rahvast vaeseks maksustada ning lammutada rahvuse alustalasid. Avaliku arvamuse küsitluste põhjal on enamus eesti rahvast ühiskonna kiire ja radikaalse muutmise vastu. Paljud inimesed tunnevad põhjendatud hirmu ebastabiilsust suurendava ja põhiväärtusi eirava poliitika pärast. Kaitske eestlasi poliitikute eest, kes kasutavad demokraatlikke valimisi ebademokraatliku ja ühiskonda lammutava võimu kehtestamiseks.

Lugupidamisega

Kai Rimmel

Naisühenduse esimees