Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Iirimaa kavatseb kliimavõitluse korras hakata hukkama “haisutavaid” lehmi

-
05.06.2023
Lehmadele võiks kehtestada peerumaksu
© UU

Loomakaitsjad võitlevad Eestiski lüpsilehmade parema hoidmise eest, Lääne-Euroopas aga hakatakse “kliima päästmise” nimel neid hoopis hävitama.

Iiri põllumajandusministeeriumis liiguvad mõtted hukata kliimaeesmärkide täitmiseks 200 000 veist. Selleks on vaja eelarvesse 600 miljonit eurot, tapmaks igal aastal 65 000 lehma kolme aasta jooksul.

Ministeerium teatab, et veised hukatakse nende poolt eraldatavate heitkoguste tõttu, kuid see pole esialgu lõplik poliitika. Pressiesindaja ütles: „Viidatud dokument oli osa arutlusprotsessist – see on üks paljudest dokumentidest, mida põllumajandus-, toidu- ja merendusministeerium kaalus, ega ole lõplik poliitiline otsus. Valitsusametite tavapärase töö osana kaalutakse regulaarselt erinevaid poliitika rakendamise võimalusi.”

Keskkonnakaitseagentuuri andmetel oli Iirimaa põllumajandussektor 2021. aastal otseselt vastutav 38% kasvuhoonegaaside (KHG) heitkoguste eest. Vastavalt Põllumajanduse ja Aianduse Arenguameti avaldatud Iiri juunikuu loomakasvatusuuringule on riigis ligikaudu 2,5 miljonit piima- ja lihalehma.

Allikas: independent.ie