Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: sündide arvu suur langus on ilmnenud kõikjal, kus vaktsiine massiliselt süstiti

-
07.06.2023
Vaktsineerimine võis rasedatele ohtlik olla.
© Scanpix

Kolmapäevases Riigikogu infotunnis küsis EKRE fraktsiooni liige Varro Vooglaid terviseminister Riina Sikkutilt küsimusi ühel olulisel teemal ja nagu ette arvata võib, ega sealt mingit selgust toovat vastust tulnudki.

Esmalt küsis Varro Vooglaid: “Hiljuti avaldati Tervise Arengu Instituudi andmed, mille kohaselt sündis Eestis 2022. aastal kokku 11 571 last, mis on varasemaga võrreldes ligi 13% vähem, eelmise aastaga võrreldes. Niivõrd tohutult suurt sündide arvu langust niivõrd lühikese aja jooksul ei ole minu teada Eesti Vabariigi ajaloos mitte kunagi varem ilmnenud, mistõttu peaks sellesse suhtuma täie tõsidusega kui kriitilisse olukorda. Tervise Arengu Instituudi selgituste kohaselt on see ennekõike tingitud fertiilses eas naiste arvu vähenemisest, esimese lapse sünni edasilükkamisest ning kolmandaks hiljutisest koroonapandeemiast, kui viirus avaldas kahjustavat mõju eriti Eesti meeste viljakusele, on ERR-is vahendatud.

Mida ei ole isegi mitte mainitud, on eelnevatel aastatel valitsuse survel massiliselt populatsioonile manustatud uudsel mRNA tehnoloogial baseeruvate niinimetatud koroonavaktsiinide võimalik mõju viljakusele. Olgugi et neid aineid testiti turule toomise eelselt väga piiratud ulatuses ja rasedate peal üldse mitte. Senine praktika, muuseas, on ravimitööstuses täiesti pretsedenditu, et rasedatele soovitatakse selliste vaktsiinide testimist, manustamist, mida ei olegi üldse testitud. Pidades silmas, et paljud teadlased erinevatest riikidest on löönud juba pikemat aega häirekella, rääkides palju sellest, kuidas mRNA vaktsiinide manustamise ja viljakuse languse vahel on tõsine põhjuslik seos, palun teil selgitada, kas teie juhitavas ministeeriumis on sellele potentsiaalselt väga tõsisele ohule tõsist tähelepanu pööratud. Kui on, siis mida on selleks tehtud ja mida on tuvastatud?”

Saades Riina Sikkutilt vaid vastuse, et sündivuse languse seostamist vaktsineerimise mõjuga pole päevakorral olnud, jätkas parlamendisaadik: “Esiteks ma tahaksin öelda seda, et kuivõrd sündide arvu suur langus on ilmnenud kõikjal, kus neid vaktsiine massiliselt süstiti, siis ei saa nii suurt ja järsku langust mitte kuidagi siduda sellega, et naised on hakanud sünnitama hilisemas eas või et sünnitusealiste naiste arv on vähenenud. See ei ole vähenenud niimoodi, kaugeltki mitte proportsioonis. Nii et ma nende arvele väga palju siin ei julgeks kirjutada. Mulle tundub, et te ei võta seda probleemi eriti tõsiselt. Te rääkisite meile siin ravimite positiivsest mõjust inimkonnale ja elueale ja kõigele sellisele, aga mõelge nüüd reaalselt selle peale, kui eksisteerib põhjuslik seos, kas ei oleks vastutustundlik valitsuse poolt hoiatada inimesi, hoiatada Eesti naisi, et kui te olete lapsesaamise eas, plaanite lapsi saada, või kui te juba olete lapseootel, ärge palun mingil juhul laske endale neid asju süstida, sellepärast et see võib lõppeda teie beebi surmaga. See on ju väga tõsine asi. Asi on naljast väga kaugel.

Ma toon teile näiteks ühe näite. Briti väga kõrgelt hinnatud doktor Aseem Malhotra tõi just hiljuti välja, et pärast seda, kui on alustatud nende mRNA-tehnoloogial baseeruvate vaktsiinideks nimetatud ainete süstimist massiliselt populatsioonis, näitab statistika 57-kordset kasvu raseduste katkemises ja 38-kordset kasvu surnult sündides ja looteealistes surmades. See on ju metsik. Nii et pidades silmas seda, et me räägime reaalselt elust ja surmast, sellest, kas inimeste lapsed surevad või sure, mulle tundub, et Sotsiaalministeerium peaks sellele küsimusele pöörama väga teravat ja tõsist tähelepanu. Ja mul ei jäänud teie vastuses sellist muljet, et seda oleks siiani tehtud. Kas te leiate, et sellesse on võimalik põhjalikumalt süveneda ja veenduda, et põhjuslikku seost kas ei ole või kui see on, siis anda populatsioonile ka väga selged hoiatused sellega seonduvalt?”

Allikas: Riigikogu stenogrammid