Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

SAPTK Elukultuuri Instituut avas uuesti portaali Abort.ee

-
08.06.2023
Hetk Elu Marsilt. Pilt on illustratiivne.
© UU

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) raames tegutsev Elukultuuri Instituut avas taas portaali Abort.ee, mis annab põhjaliku ülevaate inimese sünnieelse arengu ning abordi füüsilise, psüühilise ja sotsiaalse reaalsuse kohta. Lisaks on portaalis vastatud enimlevinud aborti pooldavatele argumentidele ning avaldatud ka valik tõsielulisi lugusid seoses abordiga.

2007. aastal loodud portaal Abort.ee läbis 2023. aastal põhjaliku uuenduskuuri. Elukultuuri Instituudi juhataja Maria Madise sõnul on Abort.ee kaudu tehtava teavitustöö järele väga suur vajadus, mida näitab ainuüksi asjaolu, et Eestis tapetakse täna sünnieelselt peaaegu iga viies laps.

„Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasi värskelt avaldatud andmete kohaselt suri Eestis 2022. aastal valikabordi tagajärjel 3466 last. Alates 1956. aastast, kui abort Eesti territooriumil seadustati, on siin sünnieelselt tapetud üle 1,5 miljoni inimese, mis on rohkem kui meie tänane rahvaarv. Seega on tarvis teha tõsiseid pingutusi selle nimel, et ühiskond teadvustaks, millise tragöödiaga on abordi näol nii isiklikul kui ka ühiskondlikul tasandil tegemist,“ selgitab Madise.

Madise sõnul on õigus elule esimene inimõigus ning selleta ei ole mõtet ühelgi teisel õigusel või hüvel, mida ühiskond soovib oma liikmetele tagada. “Laste sünnieelne tapmine ei ole seega üks probleem paljudest, vaid kujutab kahtlemata meie aja kõige tõsisemat ebaõiglust, mille järgi praegust ajalooperioodi jäädakse mäletama kui aega, mil kõige nõrgemate ja süütumate ühiskonnaliikmete inimõigusi rängalt rikuti,“ tõdeb ta.

„Loomulikult oleme püüdnud tähelepanu juhtida ka asjaolule, et on väga palju inimesi — nii mehi kui naisi —, kes kannatavad abordi vaimsete ja füüsiliste tagajärgede all ning vajavad tuge ja abi, et oma valuga toime tulla. Abordi reaalsuse mõistmine aitab mõista ka sellest tulenevaid kannatusi ning oma loo jagamise kaudu, leiavad paljud abordi läbi teinud inimesed lohutust teadmisest, et nende kogemus aitab teisi sellest valust säästa,“ lisab SAPTK Ellukultuuri Instituudi juhataja.

Portaali Abort.ee ülesehituse juures on eriliselt silmas peetud, et see oleks sobilik nii isiklike valikute tegemiseks, informatsiooni leidmiseks, üldiste teadmiste täiendamiseks kui ka kasutamiseks õppevahendina koolides ja noortegruppides.

Lisainfo:

Elukultuuri Instituut
(https://elukultuur.ee)
https://abort.ee

Maria Madise
maria.madise@saptk.ee
56 611023