Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvuskonservatiiv Kalle Grünthali peatselt esitletav raamat jutustab 1941. aasta sõjasündmustest Türil

-
28.06.2018
Kalle Grünthali aamat jutustab karmidest sõjapäevadest.
© Kalle Grünthal

Eesti ajaloos on veel küllaga aegu, mis tahaksid põhjalikumat lahtikirjutamist, ja seda on taas üks rahvuskonservatiiv ka teinud.

Seoses Eesti Vabariigi juubeliürituste ning Türi linna sünnipäevaga on kõik huvilised oodatud 2. juulil kell 13.00 Türi Kultuurikeskusesse, osalemaks Kalle Grünthali uue, Türi lähiajalugu käsitleva trükisooja raamatu esitlusele.

Raamat „Sünged Sõjapäevad Türil ehk mälestusi bolševismi lõpupäevilt“ on autori esikteos ning käsitleb 1941 aasta suvesõja sündmusi Türil. 232 leheküljelises, kaartide ning 165 originaalfotoga varustatud raamatus, millest neljandik on varasemalt avalikkusele teadmata, üritab autor edasi anda oma nägemuse toimunust.

Seni arhiivides lebanud materjalide abil, mis nüüdseks raamatusse koondatud, heidetakse ühelt poolt valgust mõnele saladuslooriga varjatud seigale ning teisalt meenutatakse ja tutvustatakse nüüdseks juba rohkem kui kolmveerand sajandi kaugusele jäänud traagilisi sündmusi. Samuti leiavad raamatus kajastamist ka omaaegsete inimeste mitmesugused igapäevased seigad, eluolulised pisiasjad ning inimeste mõtted ja tunded.

“Olulisemaks raamatu lühikokkuvõtteks, mida märkisin ka oma tsitaadiga raamatus, on tõdemus: “Ükski võõrvõim ei asenda omariiklust”, ütleb Kalle Grünthal ise. Raamatu küljendas ja trükkis kirjastus Kuma.