Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Toomapäev on tulemas, kuid rassistlikku Tahma-Toomast ärge tehke – Hollandi näite varal

-
18.12.2018
Sellise asja eest võib tänases Euroopas rassismisüüdistuse saada.
© Aldo Luud/Õhtuleht

Vasakliberaalsus ja poliitkorrektsus hävitavad maailma kultuuripärandit – üha ägenev vasakäärmuslus on ohuks maailma kultuuriväärtustele, sest just vasakpoolsed nõuavad selle ümberkirjutamist, muutmist, parandamist ja hävitamist.

Hollandi peaminister Mark Rutte pöördus oma riigi kodanike poole, hoiatades kaose eest ühiskonnas ning ta viitas ka hiljuti Musta Peetri ehk Zwarte Pieti toetajate ja vastaste meeleavaldustele. Must Peeter liigub jõulude paiku harilikult ringi toretsevates keskaegsetes riietes, nägu must, huuled punased ning peas afroparukas. Ta aitab hollandi jõuluvanal Nikolausel lastele kinke jagada. Paljud vasakpoolsed aga peavad teda rassistlikuks stereotüübiks.

Ka meil on 21. detsember toomapäev. Toomapäeval tuli Tahma-Toomas, Must-Toomas või Jõulu-Toomas majast välja kihutada. Mõnel pool on sel puhul valmistatud vanadest riietest õlgi ja kaltse täistopitud nukk, mis on pimeduse varjus viidud teise peresse. Kui Tahma-Toomast ei märgatud ega viidud edasi, siis tähendas see laiskuse, mustuse, lohakuse, räpasuse ja muude halbade asjade majja tulekut. Leitud kaltsunukku vemmeldati ja visati ta siis uksest välja. Tavaliselt rändas Tahma-Toomas uue aasta saabumiseni ukse tagant ukse taha ja märgistas pere, kelle ukse tagant ta uusaastahommikul leiti. Mõnel pool on mehed käinud tahmaste nägudega kõrtsis toomast valgeks joomas.

Nii et multikultuursed eestlased, jeestlased ja estonians, hoiduge Tahma-Toomast tegemast, sest nii võite solvata Nigeeria insenere ja tuleval aastal on kapot oodata. Ammugi ei tohi teda peksta ega välja visata – uute kommete järgi on Tahma-Toomas oodatud külaline. Rahvusmeelsed eestlased muidugi tühja pärast vanu rahvakombeid kõrvale ei viska ja ütleb ikka: “Kui on Must-Toomas, näita ust!”

Aga nali naljaks, asjad on tõsised – kui natsid põletasid ehk siis hävitasid raamatuid, siis vasakliberaalid lasevad neid poliitkorrektseks ümber kirjutada – olematusesse saatmine on ehk isegi parem kui ärasolkimine.

Hiljuti kirjutasid kaks Šveitsi feministlikku naisvaimulikku “Naistepiibli”, mis tähendab seda, et piiblilugude meestekeskne maailm kirjutati naistekeskseks. Isegi kui see oleks soolise võrdõiguslikkuse kohalt aktsepteeritav, tähendab see otsest ajaloo solkimist ja vale võidukäiku – Piibli ajad, isegi kui need seada inimajaloo aastatesse (Jeesuse sünd ligi 2000 aastat tagasi), ei olnud mingilgi moel naistelembelised, need olid patriarhaadi ajad.

Miljonid lapsed on üles kasvanud Pipi Pikksukaga ja neegrilastega, kes nägid Pipis oma printsessi – nüüd on sellega lõpp, sest sõna neeger on paha ja valgenahaline Pipi ei sobi mustade üle valitseja rolli, kuigi ta võitles Kurrunurruvuti saare rahva huvide eest, kui pärliröövlid saarele tulid.

Huckleberry Finn on samuti lastele meelde jäänud kuju, aga neeger Jim on selles loos küll tõeline juhmakas. Näis, millal minnakse selle loo kallale ja kirjutatakse Mark Twaini jutud ümber rumala valge Hucki ja targa neeger Jimi seiklusteks. Või millal saab Margaret Mitchelli Scarlett O`Harast abolitsionist.

Helsingis asuvast Ateneumi kunstimuuseumist eemaldati mullu #metoo nõudmisel Kalevala eepose ainetel valminud Akseli Gallen-Kallela 1891. aastal maalitud teos Aino-taru ehk taies, millel Väinämöinen ahistab Ainot. Tänast multikultuurset Soomet nähes pole sugugi ime, kui kogu Kalevala ümber kirjutatakse, Väinämöinenist saab somaallane (nagu omanimelises filmis Mannerheim) ja Aino heidab mõnuga neegersoomlase käte vahele. Pole ime seegi, kui ka Kalevipoja kallale kippuma hakatakse, sest tema käitus Saarepiigaga halvasti.

Praegune vasakliberaalne Lääs on rahvusriikide ja sellest tulenevalt ka rahvakommete ja kultuuripärandi-vaenulik. Et säilitada maailma kultuurilisi rikkusi, tuleb vasakpoolsed multikultuurlased kogu selle pärandi juurest eemal hoida, olgu tegu siis eestlaste, rootslaste, venelaste, berberite või khmeride kultuuriga.