Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Kaljulaid – kas EKRE palge paljastaja või riigipea institutsioonilise maine rikkuja?

-
04.05.2019
Ehk paljastub presidendi tõeline olemus siiski väljaspool võimukoridore?
© Martin Ahven/Õhtuleht

Info jookseb Eesti inimese juurde mitmelt poolt ja see on tõesti igaühe õigus, mida või keda uskuda.

Vilja Kiisleri paskvill Postimehes ütleb, et “president paljastas EKRE misogrüünse palge ka välismeediale”. Ilmselt on see ka tõsi, kuid ühe mööndusega: vasakliberaalsele välismeediale. Sest üllatavalt palju on neid, kellele dressipluusis parlamendi ette ilmuv ja süütuse presumptsiooni eitav riigipea seondub hoopis kurikuulsa Orissaare seenelisega. Või ühe eurosaadiku äramainitud vene karjanaisega.

Keda uskuda, on igaühe enda asi asi. Uued Uudised usuvad paraku pigem Varro Vooglaidu, kes ütleb alljärgnevat:

“Välismaa sõbrad naeravad Eesti Vabariigi presidendi ja seeläbi kaudselt ka Eesti Vabariigi üle, kus valitsev poliitiline kultuur võimaldab riigipeal nii käituda. Üks Austria tuttav ütles: “Ära pane pahaks, aga meie riigis ei pääseks ka koristaja niisugustes riietes parlamenti.” Läti tuttav kommenteeris aga, et ultimatiivselt on küsimus selles, kas riigipea näol on tegu tsiviliseeritud ja kultuurse inimese või barbariga, sest kultuuri oluliseks osaks on sisemised piirangud, mis ei luba matslikult käituda, kuna see on teiste inimeste, ent ka riigi suhtes lugupidamatu. Kolmas tuttav Prantsusmaalt toonitas, et riigipea peab alati aru saama, et end riietades “riietab” ta ka oma riiki, sest tema on riigi kuvandiks. Kõik need tähelepanekud on absoluutselt õiged. Me saame vaid häbeneda oma riigipead. Kurb, aga tõsi.”

Muide, uudiste järgi on Postimehe loetavus langenud. Ehk seetõttu, et sealt kostub ainult Kiisleri loba ega ole kuulda Varro Vooglaiu mõtisklusi?