Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Räägime asjast”: suur ülevaade Marti Kuusiku ja EKRE vastasest hübriidsõjast

-
05.05.2019
Mart ja Martin Helme saadet kardetakse nii hullupööra, et langetakse sovjetiaja tasemele.
© UU

Saate “Räägime asjast” teises osas rääkisid Mart ja Martin Helme pikemalt Marti Kuusiku juhtumist kui infooperatsioonist.

“Kõigi erakondade juhid, Kadrioru naisterahvas ja ajakirjanikud istuvad jänese moodi kõrvad kikkis ja kribivad meie sõnu, mõeldes, kuidas nende abiga meile sisse sõita ja kuidas neid nii pealkirjadesse panna, et meid häbiposti naelutada saaks,” kirjeldas Mart Helme ja Martin Helme lisas: “Seda kõike tehes elavad nad meie narratiivis.”

Edasi aga rääkisid Helmed Marti Kuusiku väitest, et tema vastu on algatatud infoperatsioon, ja kinnitasid, et seda veel päris ideaalsel moel. Möödunud neljapäeval korraldasid Eesti Ekspressi, Eesti Päevalehe, ERR-i ja Postimehe ajakirjanikud nimelt dessandi Rakverre. Kui tavaliselt tulevad üks-kaks ajakirjanikku loo jaoks mõnda inimest küsitlema, siis seekord oli 2-3 ajakirjanikku igast väljaandest, kes olid tööpõllu ära jaotanud, et leida võimalikult rohkem “tunnistajaid”.

Terve Rakvere teadis ruttu, et selline operatsioon on käimas – otsiti ju üles töökaaslased, sõbrad, sugulased, koolikaaslased, lapsepõlvesõbrad ja süstemaatiliselt küsitleti kümneid inimesi. Enamik neist ütles, et pole midagi kuulnud, kuid leiti viis inimest, kellest kolm on Reformierakonnast ja vähemalt üks saaks asendusliikmena Riigikogusse, kui Jüri Ratase valitsus kukuks ja RE valitsuse teeks – ehk siis tunnistajateks on oravapartei Rakvere aktiiv.

Edasi asusid meedia ja teised vandenõulased helistama Helmedele, Marti Kuusikule ja peaministrile nõudmisega, et minister astuks tagasi. Kui neilt küsiti, kes on tunnistusi andnud inimesed, siis seda ei öeldud, nagu ka seda, mida nad rääkisid. Hiljem öeldi välja kaasus – Kuusiku naise käeluu murd, õigemini mõra.

Lubamatud ja ebaseaduslikud infolekked andmebaasidest

Martin Helme küsib: kuidas said meditsiinilised isikuandmed EMO-st lekkida, sealhulgas lisaks Rakvere omadele Tartust, kus Kuusiku abikaasa ülevaatusel käis – delikaatsed isikuandmed pidid lekkima andmebaasidest, mis aga on seaduserikkumine. Edasi aga läheb asi veelgi imelikumaks – Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora teatas, et nemad said need andmed juba aasta aega tagasi, kuid ei sekkunud. “Nad sekkusid seega siis, kui oli vaja konservatiivist poliitikule ära teha,” selgitas Martin Helme.

Helme arvates tuleks nüüd alustada kahtlustus Moora suhtes, kes võttis asja üles alles nüüd, aasta hiljem, ja väidetavalt samade inimeste jutu peale – nüüd hakkas Eesti Ekspress millegipärast nende juttu uskuma.

Mart Helme sõnul olnuks ka arstil kohustus perevägivalla kahtlustuse korral politseile teatada, kuid ta ei teinud seda, sest ilmselt vägivalda polnudki, kuigi väidetavalt olevat kogu Rakvere seda teadnud. Tema juurde oli tulnud ERR-i ajakirjanik, kes oli just nii väitnud.

Toomas Sildam, kõik teavad, et sa oled KGB agent!

“Toomas Sildam, kõik teavad sinu nõukogude minevikku ja et sina tegid KGB-ga koostööd – mina seda ei tea, aga kõik teised teavad,” ütles Mart Helme ja Martin Helme lisas: “Jürgen Ligi, mina ei tea, aga kõik teavad, et sina oled rahapesuga seotud! Näis, kas prokuratuur tormab nüüd krimiasja avama?!”

Saatejuhid märkisid, et uue standardi järgi kuulutab president välja süüdimõistva otsuse oma käitumisega, ootamata ära uurimist, süüdistuse esitamist ja kohut. Mart Helme sõnul rikkus Kaljulaid Põhiseadust, mis ütleb, et kedagi saa enne omapäi süüdi mõista, kui ta on kohtus süüdi mõistetud ja otsus on jõustunud.

Mart Helme tõi välja ka selle, et ajakirjandus kirjutab, kuidas Martin Helme nõunik Kristel Menning on ühe tehinguga seoses kohtu all olnud – seejuures jäetakse teadlikult ütlemata, et ta on õigeks mõistetud ja kohtuasi on lõpetatud. “Meie “vaba” ajakirjandus jätab õhku mulje, et miski on mäda,” selgitas ta.

Jätkates lekete kirjeldamisega märkis Martin Helme, et Eesti Ekspress kirjutas süüdistava tooniga Kuusikute abieluvara lepingust, millele ei tohiks neil juurdepääsu olla – andmebaasidest on toimunud taas seadusevastane andmeleke, sest selliste asjade peale ei saa ajakirjanik “sattuda”, seda peab keegi peab kaasa aitama! Meditsiinilisi ja abielulepingulisi andmeid ilma lekitamata kätte ei saa, kuid sellised andmed jõudsid korraga nelja väljaandeni.

Postimees sai infot otse presidendi kantseleist

Lekked aga jätkusid. Esmaspäeval oli EKRE liidritel kohtumine valitsusjuhiga väga väikeses ringis – ja tund aega hiljem oli kohtumise sisu Postimehes üleval. Kui Martin Helme küsis teistelt asjaosalistelt, et kuidas selline asi on võimalik, öeldi talle, et nemad pole midagi rääkinud, kuid presidendi kantseleist helistati ja paluti ülevaadet kohtumisest. Keegi neljast kohtumisel osalenust andmeid ajakirjandusele edasi ei andnud, need jõudsid Postimehesse presidendi juurest.

“Presidendi ülesanne ei saa olla osalus päevapoliitilises ärapanemises,” ütles Martin Helme ja Mart Helme lisas, et sellisel presidendil pole vaja imestada, kui keegi tema esinemise peale ei plaksuta.

Meediapomm pandi lõhkema vahetult enne seda, kui valitsus hakkas ametivannet andma, et EKRE ministrid ei saaks kuidagi reageerida. “Me tulime välja ja ajakirjanikud küsisid meilt kommentaare uudise kohta, millest me polnud kuulnudki – see oli asja mõte,” selgitas Martin Helme. “Uuele valitsusele oli vaja tekitada võimalikult ebamugav olukord, kusoled sihtmärk ja ei saa kuidagi reageerida!”

EKRE juhtkond otsustas, et rasvaste pealkirjade all ilmunud laimu peale ministrit tagasi kutsuma ei hakata, sest ei tohi lubada selle muutumist standardiks. Uskumatult kiiresti aga algatas prokuratuur krimiasja, ja kuna ministril on immuniteet, siis mitte tema vastu, vaid asjaolude selgitamiseks. “Kui Marti oleks öelnud, et ta ei astu tagasi ja ka meie toetame seda, siis oleks ta minister edasi olnud, kuigi me oleksime saanud turmtuld – aga siis tulnuks alustada temalt immuniteedi äravõtmist,” kirjeldas Mart Helme.

Ministrilt hakati perekonda röövima

Millal otsustas erakond ministri siiski tagasi kutsuda – siis, kui ilmuti Kuusikute pere ukse taha ja soovitati naisel varjupaika minna, et tema mehe vastu saaks krimiasja algatada ja ka lapsed ära viia. Mart Helme ütles, et Marti Kuusik ei saanud poliitilist tööd jätkata, kui psühholoogiline surve oli kasvanud meeletuks ja tuli pühenduda pere kaitsmisele.

Esialgu küll keeldus EKRE meedia hüsteeriliste valede peale ministrit taandamast, kuid pilt muutus, kui mindi tema pereliikmeid ära koristama ja õigusriik olematuks muutus.

Helmede sõnul hakkas meedia levitama jutte, et äkki võib Marti Kuusiku naine enesetapu teha – sellega loodeti seda just saavutada. Liina Kersna küttis kirgi üles väitega, et siseministri lapsi pidavat tema eest kaitsma – kogu mäng käis tragöödia loomisele.

Martin Helme võttis jutuks lahkunud ministrile hüvitise maksmise, millest Riigikantselei keeldus, sest ta olevat öötanud vaid ühe päeva. “See hüvitis tuleb välja maksta ühe päeva eest, mil hävitati täielikult ühe pere elu ja ministri maine,” märkis ta, lisades, et see päev on must, sünge ja räpane vari presidendile.

Hävitati e-valimisi kontrollida lubanud mees

“Marti Kuusik hävitati, sest ta oli sellesse ametisse ideaalne kompetentsi, iseloomu ja kindlameelsuse poolest. Üheks põhjuseks oli tema soov e-valimised pulkadeks lahti võtta. Sellega karistati meid kõiki – selle eest, et valimistel hea tulemuse tegime, et valitsusse saime ja et Lobjakas ja Kiisler tööta jäid,” rääkis Martin Helme, kes oma sõnutsi pole kunagi nii vihane olnud.

Mart Helme tuletas meelde Jeesuse sõnu: “Mida teete kõige väetimale meie seast, seda teete mulle!” ja parafraseeris: “Mida iganes teete kellelegi meie hulgast, teete meile kõigile ja seda me ei unusta!”

Saatejuhid nentisid, et Eestis on kümneid tuhandeid perevägivallajuhtumeid aastas, millega politsei ja prokuratuur ei jõua tegeleda, kuid Marti Kuusiku juhtumi peale paisati tohutud jõud.

Martin Helme teatas ette, et on tulemas meediaekspertiis, mille kohaselt ei olevat Marti Kuusiku naise käeluumurd saanud juhtuda kukkumisega – esmaspäeval alustati juurdlust ja teisipäeval oli see ekspertiis juba olemas, samas kui reaalses elus kulub sellistele toimingutele sageli kuid. “See on standard, mida meedia koos presidendiga on loonud – kui nägu ei meeldi, alustab meedia laimukampaaniaga, prokuratuur tuleb kohe kaasa ja pere lastakse hakklihamasinasse,” kirjeldas ta. “Pärast ei jõuta võib-olla isegi süüdistuseni – Kaljulaid ütleb, et siis võib vabandada, kui pere on juba hävitatud!”

Inimeste hävitamine on üle võetud Läänest

Mart Helme meenutas Dominique Strauss-Kahni juhtumit, kes oli Rahvusvahelise Vallutafondi juht. Eurokriisi haripunktil otsustasid Merkel ja Sarkozy koguda liikmesriikidelt raha, et anda see Kreekale, et too saaks Saksamaale ja Prantsusmaale võlad ära maksta. Strauss-Kahn oli selle vastu, kuid koosolekule ta ei jõudnudki – lennujaamas pani politsei tema käed raudu, sest üks naine süüdistas meest enda vägistamises. Koosolek peeti ilma Strauss-Kahnita ära, Kreekale anti raha, ja hiljem tuli välja, et vägistamissüüdistuse teinud naine valetas – aga Merkel ja Sarkozy olid oma tahtmise, mis puudutas ka Eestit, kätte saanud.

Sama oli ka USA Ülemkohtu kohtunikukandidaadi Brett Kavanaugh`ga, kelle vastu esitati süüdistus teismeliseea käperdamise pärast – tema maine tambiti mutta, peret väntsutati meeletult, kõik selleks, et ta kohtunikuks ei saaks, kuid lõpuks langesid süüdistused ikkagi ära ja mees on nüüd Ülemkohtu liige. Julian Assange`i süudistavad ka kaks naist vägistamises, seda süüdistust püüti ka Trumpile kaela määrida, kuid jäädi siiski Vene-sidemete juurde, et teda hävitada.

Mart Helme sõnas, et tegu on meil Läänest üle võetud skeemiga, mis on osa Kaljulaidi, Rõivase, Kallase, Ossinovski ja paljude teiste “euroopalikest väärtustest”. “Me ei taha seda väärtusruumi, me ei taha liberaalset demokraatiat, vaid tahame lihtsalt demokraatiat,” lausus ta, lisades, et kogu sellest saatejutust ajakirjandus ilmselt uudist ei tee.

Aastal 2019 tagasi NLiidus

“Nõukogude Liidus ei lugenud süütuse presumptsiooni midagi ja nüüd, 2019. aastal oleme me Euroopa Liidu liikmesriigina taas Nõukogude Liidus, kus toimuvad riigivõimu ja justiitsvõimu toel avalikud hukkamised,” ütles Martin Helme, lisades, et õiguskaitseorganite kohuseks ongi reageerida valitsuspoliitikutele esitatud kahtlustustele, kuid antud juhul pole nende eesmärk tõde välja selgitada, vaid võtta osa nõiajahist.

Saatejuhid ütlesid, et see on häbiväärne, kuidas meedia madalat klatši võimendab, olles kaotanud igasuguse väärikuse; sel moel hävitavad nad sisuliselt ka oma väljaanded, sest keegi ei usu neid enam; ühtlasi hävitatakse ka normaalne ühiskond. “Meil on põhiseaduslik kriis, kui süütuse presumptsioon enam ei toimi, ja süüdi pole selles mitte “äärmusparempoolsed”, vaid need jõud, kes on juba aastaid ühiskonda suunanud sängi, kus too olla ei taha; ja kui nüüd on ühiskond vastu hakanud, paljastavad nad oma küüned ja hambad,” lisas Martin Helme.

Mart Helme sõnul on selle hübriid sõja üheks põhjuseks ka eesseisvad europarlamendi valimised, kus suurimaks EP fraktsiooniks saab tõenäoliselt rahvusriikide fraktsioon, mille veduriks saab Matteo Salvini ja millega ühineb tõenäoliselt ka Viktor Orbani Fidesz ning paljud teised konservatiivsed jõud, sealhulgas ka EKRE. See jõud võtab üle nii Euroopa Komisjoni, EL-i eelarve kui ka kogu Euroopa tuleviku, mistõttu püütakse praegu saavutada seda, et EKRE ei saaks esindust europarlamenti. Aga ta saab.