Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vastuseks Airis Meierile: valeuudiste kodune aadress on reform.ee

-
07.05.2019
Airis Meier on Reformierakonna poliitaktivist.
© FB

Airis Meier väidab sotsiaalmeedias, et Uued Uudised on valeuudiseid levitanud ja teda laimanud. Toimetus vastab talle.

Airis Meier väidab, et ta ei ole patoloogiline EKRE vastane. Kellele siis kuuluvad Eesti Päevalehest pärit sõnad: “EKRE on valjuhäälselt kuri kõige ja kõigi vastu, kuid kõigi vastu korraga hammas ei hakka. Seega on nad algust teinud testgrupiga, kutsudes üles kergetele isiklikele vastumeetmetele selle osa vastu, kes nende poliitikaga ei nõustu.”

Teine lause: “Ma ei tea, kas Helmed on lollid või geeniused, kuid ma tean, et see Eesti, millest nemad räägivad, ei ole minu Eesti: vihane, tige, rassistlik, kinnine.”

Kolmas: “Kas te veel nädal tagasi kujutasite ette, et Eestis terendab fašistlike joontega valitsusliit, mille esimene läbirääkimiste punkt on Euroopa Liitu ja NATO-sse jäämine? /…/ Kas Eesti tõeline nägu ongi selline, nagu Kreml seda kogu aeg on paljastada püüdnud: fašistlik?”

“Ma pole korraldanud MITTE ÜHTEGI EKRE vastast meeleavaldust. Ei Eestis ega välismaal,” kirjutab Meier. “Ma ei ole osalenud Berliinis konverentsil ja seega ei saanud ka kuidagi osavõtjaid meeleavaldusi korraldama kutsuda.”

Airis Meier osales 22.-24. märtsini Berliinis toimunud sümpoosionil “Kodus ja võõrsil – hargmaise Eesti kultuurilisest identiteedist ja pärandist”, kus ta on esinejate nimistus kui Brüsselis elav eestlane, kogukonna aktivist. Uutele Uudistele teatanud inimesed olid hämmingus, kui Meier kutsus kõiki EKRE-vastastele meeleavaldustele 31. märtsil ja lendas siis Brüsselisse tagasi.

Võib-olla otseselt korraldajate nimekirjas ta ehk polegi. Küll aga aktiivne kaasalööja ja ässitaja.

Mis demonstratsioon toimus Berliinis? Eks ikka EKRE, Keskerakonna ja Isamaa võimukõneluste vastu!

“Ma ei ole FB grupi “Olen eestlane välismaal” administraator ja pole mingit võimalust inimeste väljaheitmist korraldada,” väidab Meier. Uued Uudised said nimelise vihje: “Mind visati ilma mingi põhjuseta FB grupist Olen eestlane välismaal välja – põhjus ainult mu profiilipildile pilguheit? Airis Meier korraldab seal nüüd intensiivset propagandat, teadagi kelle vastu. Sama persoon proovis ka enne 3.03. Eestlased Soomes grupis vaenata, eduta.”

Miks on Uutel Uudiste põhjust uskuda kirja autorit ja mitte Airis Meierit – näiteks grupis “Eestlased Saksamaal” on eelnimetatud naine küll asjapulk ja Reformierakond üritab vähemalt meie andmetel enda poole tõmmata kõik väliseestlaste grupid.

Eriti aktiivne on Meier Reformierakonna topeltkodakondsuse idee reklaamijana väliseestlaste hulgas. Seega tegutseb ta praktiliselt kõigis väliseesti FB-gruppides.

Airis Meier on tavaline Reformierakonna poliitaktivist, kes teeb propagandat kõigis meediakanalites, sealhulgas Delfis ja Postimehes ning alati on tema lood suunatud EKRE vastu. Kui ollakse nii veendunud ideoloogiatöötaja, siis pole põhjust solvuda, kui teda patoloogiliseks EKRE vaenlaseks nimetatakse.

16. veebruaril toimus Stockholmi Eesti Majas valimiseelne debatt, millel osalesid Jevgeni Ossinovski (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Kristina Kallas (Eesti 200), Airis Meier (Reformierakond), Mart Luik (Isamaa) ja Valdur Lahtvee (Eestimaa Rohelised). Nii et aktiivsust daamil jagub!