Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Globalist Yana Toom loob Eesti venelastele uut identiteeti

-
08.05.2019
Yana Toom peaks teadma, et see rahvamass, kes uputab Aljoša nelkidesse, ei ole euromeelne.
© Karin Kaljuläte/Ekspress Meedia

Uued Uudised on Yana Toomi pidanud venemeelseks Kremli ruuporiks, kuid selgub, et tegu on siiski paduglobalistiga, kes kasutab venelasi oma võitlustes ära.

Osalise vene taustaga multikultuursete Eesti poliitikute juures paistab silma, et nad ei esinda enam kohe mitte ühtegi kultuuri ehk siis nad on kadunud mõlema jaoks. Veel enam, nad on ohtlikud mõlemale rahvusele, olles “не мясо, не рыба”.

ERR-ile antud intervjuus ajab Yana Toom eriti kummalist juttu – venelased olevat rohkem eurooplased kui eestlased. Kas see on nähtav 9. mail, kui “surematu polk” deklareerib “на Берлин!” ja uputab Aljoša nelkidesse? Toom käib ka ise seal, ja peaks teadma, milline sovjetlik seltskond tegelikult pronkssõduri juures käib – ja nad kasvatavad endale uue põlvkonna mitte-eurooplasi peale!

Eesti venelased ehk ei soovi päris Estonskaja oblastiks saada, kuid kindlasti on nad kümnete niitidega seotud Venemaa külge, Euroopat hindavad nad ainult täis kõhu pärast. Seda muidugi piltlikult, ehk siis jõukama ühiskonna pärast, kui on Venemaal. Aga kui Putin Krimmi okupeeris, tegid kümned Londonis elavad venelannad meeleavalduse selle toetuseks!

Ei tea tõesti, millises venelaste seltskonnas Toom liigub või kas ta üldse liigub. Alles kirjutas üks Postimehe vene kolumnistidest Andrei Kuzitškin nii: “Nõukogude Liidu nostalgiat Eestis süvendavad Venemaa telekanalid, mis on sõna otseses mõttes tulvil saateid, dokumentaal- ja mängufilme, milles Nõukogude minevikku kujutatakse soojades mahlakates toonides.” Jutt käib Lasnamäe venelastest.

Vene inimesed Eestis, eriti vanem põlvkond, orienteeruvad ennekõike Venemaale, rääkigu Toom, mida tahes. Seda näeb kasvõi 31. detsembri õhtul kell 23, kui kogu venekeelne Eesti laseb Moskva, mitte Euroopa järgi tulevärgi valla.

Mida siis väidab Toom? “Tegelikult on väga vale arusaam, et kohalikel venelastel on mingisugune teistsugune, mitteeuroopalik identiteet. Üldse mitte. Nad on võib-olla isegi rohkem eurooplased kui eestlased, sest eestlased nemad ju ei ole. Venelane ju ei ole eestlane. Kohaliku venelase identiteet on pigem euroopalik laiemas mõttes. Me ei ole seotud Venemaaga kuidagimoodi. Kui te küsite kohaliku venelase identiteedi kohta, siis ta on keelepõhine ja Euroopa-põhine,” rääkis Toom.

Pange nüüd tähele lauseid: “Nad on võib-olla isegi rohkem eurooplased kui eestlased, sest eestlased nemad ju ei ole. Venelane ju ei ole eestlane”, sest kohe hakkab Toom vastupidist juttu ajama.

Toomi arvates võiks eestlase rahvus olla poliitiline. “Poliitiline rahvus tähendab seda, et keegi ei hakka mõõtma, mitu protsenti, millist verd sinu soontes voolab. Et olemegi kokku leppinud, et kõik, kes me siin oleme, olemegi eestlased. Ja keegi ei hakka rääkima, et sa oled slaavlane, sa oled usbekk või mis iganes. Ja nii mõneski riigis maailmas see eksisteerib juba aastakümneid – Ameerikas, näiteks,” lausus Toom. Eestis võib Toomi sõnul takistada sellise arusaama juurdumist rahvusriigi põhimõtted ja poliitikute lühinägelikkus.

Alles ütles Toom, et venelane ei ole eestlane ja kohe tahab ta kokku leppida, et oleme kõik eestlased. See kõigi rahvaste ühendamine ühe nime alla on aga vana globalistide nõks, et rahvused ühte sulatada, ennekõike aga selleks, et põlisrahvalt identiteet võtta ja tema kodumaa võõrastele jagada.

Mis õigusega otsustab Tšernogorova eestlaste eest, et mistahes maailma otsast saabunu võib ennast eestlaseks nimetada? Prantsusmaal juba elataksegi nii, et ka araablane on prantslane – aga esiteks on araablasel oma rahvus, ja teiseks, prantslastel on õigus oma rahvusele. President Macroni populaarsus kukkus järsult pärast seda, kui ta väitis oma Taani-visiidil, et polevat ei prantslasi ega taanlasi, olevat ainult eurooplased. Ja nüüd võtab globalist Toom endale õiguse rahvusriike ja rahvusi olematuks muuta.

Toom võiks sõita Venemaale ja küsida sealt, kas nad on nõus olema “россияне” ehk venemaalased, ja unustama sõna “русские” ehk venelased. Või nimetama tšetšeeni venelaseks.

Üksainus lause Toomilt “Me ei ole seotud Venemaaga kuidagimoodi,” võtab kogu tema intervjuult usutavuse. Eesti venelased, vastake Toomile, kas te tõesti pole kuidagimoodi kodumaaga seotud?

Siia võiks lisada teisegi asjatundmatu lause “Ja nii mõneski riigis maailmas see eksisteerib juba aastakümneid – Ameerikas, näiteks,” lausus Toom “poliitilise rahvuse” kohta. Ameeriklased kui migrantide sulatusahju tagajärg eksisteerivad juba sadu aastaid, 1776. aastast alates, kuid seegi on hoopis teine asi – põlisrahvalt röövitud Ameerika ongi migrantide maa, Eesti ja rahvusriikide Euroopa seda pole!

Ehk on see Eesti venelaste õnnetuseks, et neid juhtima asunud vene rahvusest multikultuurlased. Sest kuigi rahvuskonservatiivid soovivad, et Eesti oleks rahvusriik ja kõik siinsed inimesed räägiks riigikeelt, siis ei taha nad mingil juhul venelasi eestlasteks muuta. Igaühele jäägu oma rahvus.

Allikas: ERR