Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Teadusajakirjanik Tiit Kändler kutsub üles looma tõeväänamisvägivallast vaba Eestit

-
08.05.2019
Teadusajakirjanik Tiit Kändler.
© Arno Saar/Õhtuleht

Teadusajakirjanik Tiit Kändler kutsub võitlema tõeväänamisvägivalla vastu, mida kohtab nii koduvägivalla üle arutledes, poliitikas kui ka kliimaküsimustest kõneldes.

Tiit Kändler ütleb mehena, et tema pole kunagi naist löönud, küll aga on ta ise üle elanud vägivalla naiste poolt, kusjuures “Ma ei räägi sellest psüühilisest vägivallast, mida nad olid suutelised rakendama.”

Ajakirjanik väljendab imestust selle üle, kust võtavad meie poliitikud selle justkui automaatse tõe, et koduvägivalla all kannatavad ainult naised. “Nad valetavad. Või leebemalt öeldes: väänavad tõde. President on tõeväänaja, naisõiguslased on tõeväänajad,” lisab ta.

“Koduvägivalla hiiglaslik hulk on üsna tõenäoliselt mälu moonutus. Mitte, et see oleks talutav, loomulikult mitte, ent sellega ei saa hakkama tõeväänajate erakonnad ega ametkonnad,” ütleb Tiit Kändler.

Ta nõuab, et president lõpetaks tõeväänamisvägivalla rahva kallal, sest ta on riigipea. Sotside ja ja Reformierakonnalt seda nõuda ei saa, seda enam, et sotsialismile on vale nii teoreetiliselt kui ka praktiliselt sisse kirjutatud. Ajakirjanik toob näitena selle, et Sven Mikser valetas rahvale rändeleppe kohta ja keegi ei tea, mida ta veel kokku käkerdanud on. Sotsialism aga on Kändleri sõnul nakkav ja on ka reformierakondlasi nakatanud.

Tiit Kändler kinnitab, et kliimapagulus on täielik nonsenss. Tema sõnul muutub kliima pidevalt ja seda, kui suur roll selles on inimesel, selgub tagantjärele, kuid praegu kõike kliimamuutuste kaela ajada on rumalus. Ta soovitab lugeda rootsi arstiteadlase Hans Roslingi möödunud aastal ilmunud raamatut “Faktitäius”, milles too näitab meile, kui vähe me tegelikult maailma suundumustest teame – tegelikult on kõik paremas olukorras kui räägitakse.

Ajakirjanik toob välja: me ei teagi, et enamik inimesi elab keskmise sissetulekuga maades; et oodatav keskmine eluiga maailmas on 70 aastat; et looduskatastroofides hukkunute arv on saja aastaga kaks korda vähenenud, et tiigrid, pandad ja valged ninasarvikud ei ole enam ohustatud loomad, et 80 protsenti inimestest saab ligi elektrile, et maailmas vaktsineeritakse 80 protsenti üheaastastest lastest.

Kändler lõpetab tõeväänamise tagajärgedega: “Ärge siis imestage, et EKRE on pääsenud rusikatega vehkima! Kas arvate, et mulle see meeldib? Muidugi mitte. Ent selle eest vastutavad sotsid, reform ja president.”

Refereeritud ERR-ist