Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Le Pen tunnustavat Krimmi okupeerimist, aga Kaljulaid kutsus okupeerija külla

-
09.05.2019
Euroopas on ühtedele Putiniga semmimine lubatud, teisi mõistetakse selle eest hukka.
© EPA/Scanpix

Uutelt Uudistelt on sageli küsitud, miks rahvuskonservatiivid Eesti presidenti ei salli. Vastus on üks – too on eurokraadist oportunist.

Sageli jääb arusaamatuks, kas presidendil on silmaklapid või ajab ta teadlikult rumalusi suust välja, lootes, et rahvas on loll. Või veelgi tõenäolisem – ta levitab teadlikult võõrast mõttelaadi ja rahva mõtetest on tal suva.

„Euroopa meie südames ja meie ümber tähendab, et elame vabas Eestis, sellises Eestis, nagu me okupatsiooniajal unistadagi ei osanud ja nagu me 90ndatel küll lootsime, aga sugugi enesestmõistetavaks tulevikuks ei pidanud,“ ütles president Tallinnas Euroopa päeval kõneldes. Kuidas saab rääkida kuhjaga täitunud unistustest, kui riik pole suutnud oma Kalevipoegi ära toita?

Kus on need tuhanded tänase eluga rahulolijad? Kas president tõesti ei seleta töntsis silmaga seda ühiskonna lõhestatust, mida ta mõne aja eest siiski poole suuga ära mainis? Sajad tuhanded leiavad tänagi, et me ei käi seda teed, millele 1991. aastal suundusime – umbes 200 000 on “unistuste maalt” võõrsile leiba teenima lahkunud, 100 000 andis hääle erakonnale, kes tahab täiesti teistsugust Euroopat.

“Eesti hääl on EL-is alati olnud võrdne teistega, lausus riigipea. “See – võimendatud iseseisvus – on meile, kes me 50 aastat kannatasime iseseisvusetust ja okupatsiooni – Euroopa Liidus kõige tähtsam. Eesti Euroopa Liidus on märksa suveräänsem riik kui oleksime seda ilma Euroopa Liiduta. Sest just Euroopa Liidu lepingust tuleb see, et iga riik loeb, olgu suur või väike,” lausus president.”

Kaljulaid, kas sa ikka tead, et meie põllumehed ei saa vanade liikmesriikide omadega võrdselt põllumajandustoetusi? Kas sa tead, et umbes 90% meie seadustest põhineb eurodirektiividel – kus on suveräänsus, kui võõrad otsustavad nii Hispaania kaluri kui Poola talumehe üle, Euroopa Komisjon ütleb, kes tohib Itaalia valitsuses minister olla ja Ungarit pekstakse, sest ta julgeb teistmoodi mõelda?

“Narva kaldapromenaad on Euroopa. /…/ Euroopa on nii neis Eesti kodudes, kus kõlab eesti keel kui ka neis, kus emad-isad räägivad oma lastega vene, ukraina, saksa või soome keeles,“ ütles riigipea.

President, kas nägite, kuidas täna, hetkel kui te Vabaduse platsil Euroopa Päeva tähistasite, pidutsesid “teie inimesed” Narva kõnniteedel (sest sõiduteele neid ei lubatud) ja Aljoša juures, sest nad olevat Euroopa õnnelikuks teinud – ja neid on tuhandeid! Kas te tõesti usute Yana Toomi, et need on eurooplased? Georgi lintide ja Vene sümboolikaga eurooplased ja “eestlased”?

Kui riigipea pole võimeline sellest aru saama, siis tuleb Uutel Uudistel selgitada – need tuhanded “surematu polgu” inimesed austavad pronkssõdurit, kes läks “на Берлин!” ja kelle järeltulijad pidasid täna Moskva Punasel väljakul Võidupüha, sest nad olevat “Euroopa” vabastanud. Kas nad vabastasid selle Euroopa, keda Kaljulaid täna kiidab? Ei, nad panid ikke alla meid ja veel pool seda Euroopat.

Millal jõuab lobasuudest poliitikutele kohale, et 9. mail austavad siinsed “eurooplased” ehk Eesti venelased Punaarmeed, mille järglane on Ida-Ukrainat ja Krimmi okupeeriv Putini armee – nad austavad nii ka Venemaa pooldiktaatori relvajõude. Mitte ükski täna pronkssõduri juurde nelke pannud venelastest ei hakka kunagi Eesti kaitsma, sest koos Putiniga tuleb Idast ju nende kallis Aljoša! Need inimesed on Eestile lojaalsed seni, kuni  muusad laulavad ja kahurid vaikivad – pärast võtavad nad pronkssõduri kätest PPŠ ja annavad “fašistidele” tina.

Kaljulaidilik mõistusevastasus on pärit peremeeste juurest Lääne-Euroopast, kus moslemid on samuti “meie inimesed”, “eurooplased”, kes austavad Muhammedi ja Koraani, ning kaitsevad “euroopalikke väärtusi” sama kindlalt, nagu meie Aljoša fännid Eesti iseseisvust!

Vihale ajab see narruseni silmakirjalik sõnamulin, millel pole vähimatki pistmist reaalsusega. Kaljulaid arvab, et keegi ei tea midagi Euroopa Parlamendi valimiste eel lõhestunud Euroopast, kus konservatiivid võivad üliedukad olla. Ei, proua president, see need ei ole “natslikud populistid”, vaid EL on midagi väga valesti teinud, et Euroopa tahab vanade väärtuste juurde naasta ja võõrad siit eemale hoida. Kiidulaul Brüsselile ei ole tõelisusele tuginev.

Eestisse on tulemas Marine Le Pen. Kindlasti puhkeb suur valevool sellest, et teda tervitav EKRE on samuti Kremli agent, kuigi Mart Helme ütles selgelt – meid ühendab immigratsioonivastasus ja soov arendada rahvusriike, Krimmi suhtes oleme me täiesti vastupidisel seisukohal. Tuletagem siis meelde, et Kaljulaid kutsus Venemaa presidendi Vladimir Putini järgmise aasta juulis Tartus toimuvale soome-ugri rahvaste maailmakongressile. Miks oli seda vaja?

Kui keegi soovib EKRE-t veel Kremli mõjuagendiks nimetada, siis vaadake eilseid ja tänaseid Uute Uudiste lugusid: rahvuslane Böhm okupantsõdurist, kriitika Kohtla-Järve linnavalitsuse Võidupüha-õnnitluste kohta, küsimus lindi “Eesti rahvalt” kohta pronkssõduri juures, Ants Laaneots Vene saatkonnas, hävituspataljonlase lugu ja viimaks seegi kirjutis – kui keegi siit midagi Putinile meelepärast leiab, siis on tal hea fantaasia!

Kaljulaidi jutt õnnetipus Euroopast võib Vladimirile küll meeldida, sest ta näeb, kuidas kogu eurovärk on föderalistlikusse tupikusse jooksnud ja hauakiviks saab rändepakt. Ja kas teadsite, et siinsetele pronkssõduri austajatele hakkas president pärast Moskva-visiiti rohkem meeldima?