Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa päeval EL-i lippudele ruumi loovutanud riigilipud on Riigikogu Valges saalis tagasi

-
10.05.2019
Eesti lipud Toompea lossi Valges saalis
© UU

Nagu Riigikogu esimees Henn Põlluaas lubas, vahetati Euroopa päeval Riigikogu Valges saalis neljast Eesti sinimustvalgest lipust kaks Euroopa Liidu omade vastu välja, ja nüüd, kui pidupäev on möödas, lehvivad saalis taas neli trikoloori.

Kes sellest saagast veel midagi ei tea, sellele meenutuseks. Riigikogu Valges saalis on kogu taasiseseisvusaja jooksul lehvinud neli sinimustvalget lippu. Euroopa Liidu eesistumise ajaks vahetati pooled neist EL-i omade vastu välja. Kui Eesti eesistumiseaeg läbi sai, jäi sama lipukombinatsioon saali alles.

Vastne Riigikogu esimees Henn Põlluaas otsustas olukorra taastada ja laskis Riigikogu 100. aastapäeva eel kõik neli lipukohta täita Eesti lippudega ning see nii ka jätta. Teiste lippude paigutamine Valgesse saali, olgu see siis EL-i, NATO, kindla riigi või mistahes muud lipud, korraldatakse siis, kui tegu on vastavasisulise sündmusega. 9. mai oli Euroopa päev ja siis olid üleval ka vastavad lipud.

Eurolojaalne Reformierakond on Riigikogu esimehelt Henn Põlluaasalt juba ümberkorralduste kohta selgitusi küsinud ja nõudnud Euroopa Liidu lippude alalist kohalolu. Hoolimata EL-i liikmelisusest on Riigikogu paraku suveräänse Eesti riigi parlament ja seetõttu peavad seal alaliselt lehvima sinimustvalged lipud!