Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Räägime asjast”: me räägime Marine Le Peniga vaid asjadest, mis on meil ühised

-
12.05.2019
Marine Le Pen pressikonverentsil Brüsselis.
© ZUMAPRESS.com

Saate “Räägime asjast” viimases osas rääkisid Mart ja Martin Helme Prantsuse rahvuslaste liidri Marine Le Peni visiidist Eestisse.

Marine Le Peni erakond on hetkel Prantsusmaal kõige populaarsem, edastades ka presidendi erakonda En Marche! EKRE tulevane eurosaadik(ud) saab olema temaga ühes rahvusriikide fraktsioonis, mis võib saada ka suurimaks europarlamendis.

Sama võimalus on endiselt ka Euroopa Rahvaparteil, kuhu kuulub ka Isamaa ja mis tähendab lahjasid eurokonservatiive. Mart Helme sõnul on Isamaa alati Brüsseli-meelsetega flirtinud, nad muutuvad keele ja rahvuse eest võitlejateks ainult enne valimisi, mis on suuresti retooriline poos ja läheb pärast valimisi üle, sest isamaalastes pole väge – saavad mandaadi ja vajuvad uuesti lössi.

Martin Helme sõnutsi võitleb ka Marine Le Pen süsteemi ja selle stagneerunud tiksumise  vastu ning Eestisse tuleb ta tutvumisvisiidile, et leppida kokku tulevases koostöös, sest Eesti rahvuskonservatiivid pole erinevalt tema erakonnast varem EP-s olnud.

Mart Helme lisas, et Le Penist räägitakse, nagu saaks ta Kremlilt raha ja on Krimmi annekteerimise heaks kiitnud – aga neis asjades polegi EKRE-l temaga ühist teed, sest pealegi toetab see poliitik ka kooseluseadust. Samas on meil palju ühist teistes asjades, näiteks rahvusriikide Euroopa päästmises ja migratsioonivastasuses.

“Eurofiilidel peab alati olema üks programm ja nad ei saa aru miks meil nii pole – aga me tahamegi olla ka isekeskis erinevad, meile pole vaja sarnasust, vaid meid toob kokku ka see, kui meil on erinevad vaated homodele või Moskvale,” rääkis Martin Helme. “Me tahamegi erinevad olla!”

“Kaljulaid ütleb, et EL on väärtuste liit – aga meile see ei sobi, sest me ei taha teie homoväärtusi, ei taha ühte ideoloogiat, mis olevat ainuõige ja mille vastased tuleb risti lüüa,” täiendas Mart Helme.

Martin Helme tõi välja huvitava asjaolu – ka teistes Euroopa riikides hirmutatakse sealseid rahvuslasi EKRE-ga. Neilegi räägitakse, kui koledad olevused on Eesti rahvuskonservatiivid ja nendega ei tohtivat koostööd teha – nagu meil Le Peni puhul. Mart Helme lisas, et Toomas Hendrik Ilves ja Reformierakond loovadki Eestist õõvastavat pilti, et sellest kirjutaks Lääne ajakirjandus ja teiste riikide rahvuslased leiaks guugeldades, et EKRE tähendab hullusid rassiste – ehk ehmuvad ja ei hakka koostööd tegema.

Le Peni kohta räägitakse, et ta saab Vene raha, kuigi ta võttis laenu, mida Lääne pangad talle ei anna, ühe Tšehhi panga Vene harust, mis polnud Vene riiklik pank. Vabast sõnast rääkivad Kaljulaid, Lobjakas ja teised aga lähtuvad sellistes asjades Goebbelsi soovitustest laimata, kuni midagi külge jääb.

Rahvuslaste erinevusi arutades rääkis Martin Helme, et eestlastel on näiteks Türgist suhteliselt ükskõik, kuid kreeklastele on suhted Türgiga kogu välispoliitika alus – erinevalt meist on see neile emotsionaalne teema, sest kaks rahvast on ajalooliselt vaenlased. Prantsusmaa ja Itaalia jaoks on Venemaa Euroopa teises otsas asuv maa, kellega neil pole kunagi pahandusi olnud, seepärast suhtuvad nemad Venemaasse, nagu meie Türgisse, ja nad ei saa eriti aru meie vastasseisust Venemaaga. “See ongi rahvuslaste eripära – jätke meile meie erinevused,” sõnas ta.

“Le Pen on üle-euroopaline isik, ta on Prantsusmaa poliitiline staar, meis aga ei nähta iseseisvat identiteeti ja seepärast jäävad kohtumise varju ka teised rahvuslased, kõik tähelepanu pööratakse Le Penile,” ütles Mart Helme visiidi võimaliku rahvusvahelise kajastuse kohta.

Martin Helme sõnul teeb EKRE poliitikat teistmoodi kui peavooluparteid – kui meie suhtleme teiste Euroopa riikide või rahvuslastega, siis hea läbisaamine võimaldab rahvuskonservatiividel teisi Venemaa eest hoiatada, rääkida, miks meie Kremli vastu oleme ja miks on sanktsioone vaja. Le Pen ei pööra EKRE-t venemeelseks ja meie tema arvamust Venemaast ka ilmselt ei muuda, kuid me anname teineteisele mõista, miks meil on just sellised seisukohad.

Mart Helme meenutas, kuidas USA-l ja Nõukogude Liidul oli Teises maailmasõjas ühine vaenlane, kuigi pärast sõda mindi tülli – ka Eesti rahvuskonservatiividel on ühine vaenlane eurobürokraatia näol, kes tahab meid kõiki ühesugusteks muuta.

“Meie võitlus käib vabaduse eest!” ütles Martin Helme. “Seni kuni EL-i bürokraatial raha jätkus, sai ta inimesed kinni maksta. Nüüd on raha otsas ja asemele on tulnud ähvardused, nagu Ungari, Poola Itaalia ja Brexiti puhul – me oleme autokraatse režiimi kehtestamise teel Euroopa Komisjoni poolt.”

Mart Helme kutsub kõiki EKRE pooldajaid kindlasti europarlamendi valimistel osalema ja hääle erakonna kandidaatide poolt andma. “Sest Euroopas on kaks suunda: üks meie, rahvusriikide ja teine unitaarset Euroopat ehitav suund. Võitjal on kaalukam sõna Euroopa Komisjoni moodustamisel, eelarve kujundamisel ja direktiivide esitamisel. Me võitleme rahvusriikide Euroopa eest ja impeeriumi Euroopa vastu ning meie 1-2 häält võivad palju otsustada!”

“Ärge andke häält föderalismi pooldajatele, kelleks on Reformi- ja Keskerakond, sotsid ja ka Isamaa, kes istub EPP fraktsioonis ja on aidanud ellu föderaliseerimist – nad ei muuda senist kurssi,” hoiatas ka Martin Helme. Nende jõudude toetamine viib Euroopa rahvusjärgsesse aega – Mart Helme sõnul ei öeldud isegi NLiidus, et eesti rahvas peab kaduma, kuid seda on öelnud nii Verhofstadti juhitav liberaalide ALDE kui ka sotsid ja rohelised, kelle hulka kuulub ka Tarand.

Martin Helme sõnul ähvardab osalemine valimistel loid tulla ja seetõttu on oluline iga EKRE-le antud hääl. “Tulge valime ja ärge laske föderalismimeelsetel ennast petta,” lisas ka Mart Helme.