Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vihaõhutaja Artemi Troitski on Eesti ühiskonda toonud putinliku laimamise ja ässitamise

-
25.05.2019
Väidetav Vene dissident Artemi Troitski tegeleb Eestis ühiskonna lõhestamisega.
© Ilmar Saabas/Ekspress Meedia

Artemi Troitski, välismaist päritolu Eesti ühiskonna lõhestaja, on taas saanud hakkama rünnakuga, mis asetab ta Kremli “kasulike idiootide” hulka.

Kremli köögipoole tundja (Postimehe jutumärkideta hinnang) Artemi Troitski väidab kohe alguses: “Võib-olla tekitab see lugejas hämmeldust, aga mul ei ole midagi rahvuskonservatiivse erakonna kui sellise vastu”, ja asub kohe erakonda mõnitama.

Troitski väidab, et tal puuduvad vettpidavad tõendid, et EKREt toetas Moskva. Aga tal ei olevat ka erilisi kahtlusi, et nii see oli. Siin võib küll Eesti ja Venemaa vahele tõmmata ühise joone: see on mõlemas riigis laim. Uued Uudised kordavad üle, Troitski, kas tõesta seda, või on su koht laimamise pärast kohtupingis!

Edasi seletab Troitski, kuidas ta kõigi oma ennustustega puusse pani, siis vaeb mõningaid EKRE samme a la “EKRE suutis kontsertide, tõrvikurongkäikude ja provokatiivsete avaldustega selle barjääri murda” ja siis leiab, et erakond poleks ise midagi suutnud – ju siis tegi “keegi” seda nende eest. Ehk “EKRE juhtide ilmetuid nägusid vaadates ei suuda ma uskuda, et nad ise oma tõhusad nipid ja trikid välja mõtlesid. Aga kes siis?” Selge vihje Kremlile – ja kõik jääb vihaõhutavate vihjete tasemele.

Järgnevad Troitski supervaled: “Esiteks rahastab Kreml, nagu juba ammu tõestatud, EKRE sugulasparteisid teistes Euroopa riikides.” Alles mõne päeva eest kirjutas Delfis vene nimega “paremäärmusluse uurija” Anton Šehhovtsov just vastupidist: “Suurem osa kajastusi paremäärmuslastest Euroopa peavoolumeedias on ülepaisutatud. Nii esitatakse tihti väiteid, et Putin käib mööda Euroopat ringi ning annab paremäärmuslastele raha. Aga ei, midagi sellist ei ole! Ainuke kinnitust leidnud tõend rahalisest toetusest ongi 2014. aasta pangalaen Prantsuse Rahvuslikule Liidule. Ja siingi ma rõhutaksin, et tegemist oli 5–6% intressiga pangalaenuga ning nad peavad laenu sellel aastal tagasi maksma. See polnud lihtsalt kohvris üle antud raha.”

Troistki väidab, et Venemaal olevat kokku lepitud, et EKRE-t ei kajastata negatiivselt (kust ta teab?) ja toob siis mängu Tõnis Mägi kui “nõukogude laulja”. Ilmselt ei tea vaene mees sedagi, et kõik Nõukogude ajal suurele estraadile jõudnud lauljad nagu Anne Veski, Marju Länik, Jaak Joala, Gunnar Graps ja paljud teised on tõesti siiani Venemaal popid, kuid seda vaid oma ande pärast.

Venelasest ühiskonna lõhestaja kordab jällegi üle juba lõpmatuseni ära kulunud näited sellest, mis olevat Kremlil ja EKRE-l ühist. Edasi toob ta mängu EKRE rahastamise, mis on üks selgemaid kogu valimiskampaania käigus, kuid Troitski üritab ikkagi kahtlusi tekitada.

Kogu Artemi Troitski valedelainet pole mõtet vahendadagi, kuid huvitav on lõpp: “2023. aastal, vahetult enne riigikogu uusi valimisi, kuulutatakse Reformierakond ja EKRE ekstremistlikuks ja neil ei lubata valimistel osaleda.”

Braavo, Troitski, siin sa näitasidki just oma hingesugulust Vladimir Vladimirovitš Putiniga. Aga lõppjäreldus: Troitski ei jaga Eesti ühiskonna toimimisest suurt midagi ja esineb “eksperdina”. Kahjuks. Selline “ekspert” ei tohiks omada kohta Eesti ühiskonnas, sest ta on lõhestaja ehk Putini “kasulik idioot”.

Allikad: Postimees, Delfi