Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Räägime asjast”: kui panna erinevad kultuurid kokku elama, siis ongi konfliktid paratamatud

-
26.05.2019
Oleks naiivne arvata, et selliste inimeste ilmumine tänavatele ei tekita kultuurikonflikti.
© ZUMAPRESS.com

Saate “Räägime asjast” lõpuosas rääkisid Mart ja Martin Helme vihaõhutajatest.

Martin Helme ütles alustuseks pakistanlasega toimunud intsidendi kohta, et paratamatult tulevad silme ette Vao ja Stroomi ranna juhtumid. Mart Helme lisas: “Inimese ja siseministrina mõistan ma ründaja käitumise hukka, kuid video järgi tundub, et pakistanlane alustas esimesena ja ründaja reageeris üle – võib-olla sain ma valesti aru, aga videost jääb selline mulje küll.”

Martin Helme ütles, et rahvuskonservatiivid elavad reaalsuses ja nad teavad, et kui panna erinevad kultuurid kokku elama, siis on olmetasemel konfliktid vältimatud. Mõlemad saatejuhid mäletavad oma põlvkonna aegadest kaklusi eesti ja vene poiste vahel, mis olid sageli vägagi karmid, ja sellised asjad on multikultuurses keskkonnas ka täna paratamatud.

“See on kogu Euroopas lisaks terrorismiteemale aktuaalne – suur immigratsioon tekitab igal juhul naginaid ja see ongi põhjus, miks rahvuskonservatiivid rännet ei toeta. Oma keskkonnas me teame, kuidas käituda ja konflikte vältida – aga immigratsioon keerab kõik pea peale,” rääkis Martin Helme.

“Pressikonverentsil ma ütlesin, et sõimamist ja tõuklemist ei saa mistahes taustaga inimeste puhul sallida, ja see, et tänaval saab käia hirmu ja ahistatust tundmata, kuulub argielu juurde,” jätkas Martin Helme. “Küll aga ei saa õigeks pidada seda, et kui konfliktis on erineva nahavärviga inimesed, siis võetakse esimese motiivina kohe ette rassism, eriti kui seda ei saa kinnitada – mõni napsivend noribki alati inimestega tüli, nahavärvist hoolimata.”

Mart Helme kritiseeris Õhtulehte, kes väitis, et EKRE loovat sellise vaenuõhkkonna ja Martin Helme soovitas vähem seeni süüa Raimond Kaljulaiul, kes väitis, nagu laseks EKRE valitsuses olek ühiskonna madalamatel olevustel urgastest välja ronida. Tema näeb urgastest väljaronimist pigem endise ja praeguse presidendi puhul, kes esinevad räuskavalt ja ropendades – EKRE pole kunagi nii teinud! President Kaljulaid aga teatas välismeediale otse, et vihkab EKRE-t.

“Meie ütlused võivad olla teravad, aga need on alati viisakad, sageli allegoorilised, nagu peade veeretamise puhul – kui keegi palub bussijuhil ennast maha lasta, siis ei võeta seda ju üheselt,” rääkis Mart Helme. “Küll aga on selline räuskaja Toomas Hendrik Ilves, kes nimetas valitsust Ahvlaks – selles valitsuses on ka kolm naist, kes on tublid emad ja kel on edukas karjäär – seletagu Ilves, miks nad on ahvid!”

Ka Martin Helme küsis, miks ei karju feministid siis, kui Ilves alandab naisi, olles nende vastu alati misogüünsem olnud kui mistahes EKRE poliitik. Delfi tõi hiljuti välja ka Jürgen Ligi kõik krõbedad ütlused, alates kanakarjast kuni sõnadeni Erki Savisaarele, et too ajavat lolli juttu.

Saatejuhtide hinnangul elatakse Eestis justkui mingis videvikutsoonis – näiteks endine minister Riina Sikkut näitas valitsuse infotunnis Mart Helmele keskmist sõrme, kuid kõik need, kes tavaliselt märkide osas EKRE-t sõimavad, pidasid seepeale peenikest naeru ja väitsid, nagu oleks ropp naispoliitik Helme paika pannud.

Martin Helme osutas sellele, et OK-märk on alati olnud hea tähendusega, kuid vasakliberaalid on sellele teise tähenduse külge pookinud, samas aga keskmise sõrme puhul lubavad needsamad tegelased kahtepidi mõistmist ja Sikkut õitseb oma roppuste taustal ikka edasi. “Te ehitate topeltstandardeid aina suuremaks ja inimestel hakkab juba jälk sellest, et teile on kõik lubatud,” hoiatas ta.

Saatejuhid jätkasid topeltmoraali teemal – enne Euroopa Parlamendi valimisi selgus väitlustest, et ühtäkki on kõik liberaalsed ja vasakpoolsed tegelased rahvusriikide EL-i poolt, olles seni aastaid aktiivselt föderaliseerimist toetanud. Seda oli näha Esimeses Stuudios, kus isegi Ansip nõustus mõnede Mart Helme seisukohtadega. Martin Helme aga ütles intervjuus ajalehele Financial Times julgelt, et Euroopa integratsiooni ei ole vaja rohkem süvendada – rahvuskonservatiivid räägivad alati ühte.

Mart Helme hoiatas, et kõik kandidaadid peale EKRE omade lähevad europarlamenti “rahvusriigijärgset” poliitikat ajama. Tema sõnul ei räägitud isegi Nõukogude Liidus nii otse rahvusriikide hävitamisest kui Euroopa Manifestis – NLiidus jutustati rahvuste õitsengust, kuigi praktikas tekitati keskne plaanimajandus ja sellest lähtuv venelaste migratsioon.

“Ma ei salli ei Nõukogude ega Euroopa Liitu, kuid sellest lahkumiseks pole praegu õige aeg, sest nüüd tuleb meie, rahvusriikide EL, neomarksistlik EL on varsti minevik,” lausus Mart Helme. Kogu praegu meedias toimuvat sopalaotamist ja vihaõhutust nimetasid saatejuhid tolle Euroopa surmaeelseks korinaks. “Kui rahvusriigid Euroopast välja võtta, siis pole see enam Euroopa,” hoiatas Martin Helme.

Mart Helme lisas, et kui Ansip kaitses varem hundikoertega nõukogude võimu, siis nüüd kaitseb ta koos marutõbise ajakirjandusega neomarksistlikku EL-I. “Mina pooldan rahvusriikide EL-i, mitte seda, mida teie,” sõnas ta.

Viimase teemana aga võtsid saatejuhid jutuks Suurbritannia, kus Konservatiivne Partei lasi lahti Theresa May pärast seda, kui too oli kolm aastat püüdnud muuta riiki Brüsseli vasalliks ehk takistada Brexitit. Martin Helme sõnul oli kogu May poliitika üks läbikukkumine nii peaministri ja erakonna liidri kui ka oma valijate esindajana, kuigi Brüsseli ehk Merkeli, Junckeri, Tuski ja Barnieri asja ajas ta edukalt.

“Brexit on brittidele vabaduse küsimus – kas nad saavad ise oma saatuse üle otsustada? Kui ei saa, siis pole ka vabadust. May hakkas neilt seda ära võtma ja see tõi edu Nigel Farage`le – rahvas maksis Mayle kätte,” sõnas Martin Helme.

Saatejuhtide sõnul on Euroopas uus ärkamisaeg ja uued kangelased, rahvuslased kerkivad esile igal pool ja nagu vaenlasedki tunnistavad, sellele jõule vastujõudu pole. Neid üritatakse tasalülitada – Eestis nõuab Raimond Kaljulaid EKRE keelustamist, “ajakirjanik” Karnau neile eetrikeeldu – see on “vaikiva ajastu” pealesurumine.

“Maskid on langenud ja vasakliberaalid vihkavad meid, sest me ei ole retoorikat muutnud ja nende sarnaseks muutunud – selle tõttu nad nõuavadki meilt sõnavara muutmist, et me kaotaks inimeste toetuse ja oma tegevuse mõtte; nad ei taha, et me suudaks valitsuses midagi ära teha, sest muidu ei saa nad väita, et me olevat jutumehed,” selgitas Martin Helme.

Mart Helme lisas lõpetuseks, ei siseministeeriumis on algatatud suured asjad seoses immigratsiooni piiramise ja hämarate asjade väljatoomisega ning varsti on oodata õielehtede langemist ja esimeste viljade ilmumist.