Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lugeja kirjutab: miks peakski Kert Kingo minema edvistama meie iganenud e-saavutustega?

-
26.05.2019
Eesti e-riigis ei tundu enam midagi uut ja innovatiivset peale tulevat. Pilt on illustratiivne.
© Andres Putting/Ekspress Meedia

Uutele Uudistele saatis kirja Ülo Reim, kelle mõtted on väärtuslikud juba seetõttu, et sellest peaks poliiteliit ära jagama, kuidas mõtlevad tavalised inimesed.

“Sildam ja muu liberaalsotsialistlik kamp ei suuda adekvaatselt mõelda ja majandusasjadest aru saada.

Mida peaks meie IT- ja väliskaubandusminister tutvustama G-20 riikide esindajatele? Milliseid Eesti IT-lahendusi peaks Kert Kingo tutvustama jaapanlastele, sakslastele, USA-le ja muudele suurtele arenenud tööstusriikidele?

Kas edvistama endiselt Skype`ga, mida sisuliselt enam ei kasutata, kuna nutitelefon asendab seda? Pajatama Laari ajal arendatud paberivabast e-valitsemisest? Uhkustama meie napaka e-tervisega, kus erinevad terviseasutused omavad endiselt autonoomseid andmebaase ja patsiendi kohta pole võimalik terviklikku infot saada?

Kas peab uhkustama e-residentsusega? Kas teiesugused peavoolupudrulõuad üldse aru saavad, et see e-residentsus on ju naeruväärselt tühine mänguasi? Mida see vidin Eestile annab? Ainult naeruvääristab jällegi meie riigikest – “tulge registreerige oma ettevõte meie riigis ja siis saate e-residendiks! Ühtegi investeeringut siia tegema ei pea, aga kuskil mujal riigis teenitud rahajoa võite meie pankadest läbi kantida ja vastavalt kohalikule maksuseadusele ei pea kunagi tulumaksu tasuma.”

Kas see ongi see, millega Kert Kingo peab minema uhkustama ja meie riigi lollidemaa kuvandit süvendama? Küberturvalisus samuti ei toimi meie riigi eestvedamisel, vaid on riikideülene ühisteema.

Tundub, et Kingo jagab matsu ja tal oleks piinlik sellise jamaga tegelda. Las lapspoliitikud – röivased, ratased, ilvesed, kaljulaiud ja muu ajupestud kamp tegeleb sellega.

Lõpetage see nõme eneseimetlemine ja tühikargamine ükskord ära! Mõelge natuke kui võimelised olete!”