Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Suurbritannia on muutumas kontrollimatuks migratsioonimaaks

-
28.05.2019
Londoni linnapea Sadiq Khani (pildil) ja siseminister Sajid Javidi aegadel on Londonis ja Suurbritannias kuritegevus hoogustunud. Mõlemad mehed on Pakistani päritolu.
© AFP/Scanpix

2018. aastal saabus Suurbritanniasse enam kui 600 000 migranti. Sellised andmed avaldas riigi statistikaamet. Emigreerus 343 000 inimest, mis teeb netoimmigratsiooniks 258 000 inimest.

„Alates 2016. aastast on Suurbritannia migratsioonimuster muutunud. Pikaajaliselt tööle tulevate inimeste sisseränne on vähenenud, seda peamiselt EL-i kodanike arvelt. Sellest hoolimata saabus 2018. aastal EL-ist Suurbritanniasse pikaajaliselt tööle 99 000 EL-i kodanikku, mis on sama palju kui 2012. aastal,“ seisab raportis.

Suurbritannia survegrupi Migration Watch UK aseesimees Alp Mehmeti sõnul on nii suur netoimmigratsioon endiselt vastuvõetamatult kõrge. „Need arvud saadavad järgmisele peaministrile selge sõnumi – valitsuse prioriteediks peab saama immigratsiooni tunduv vähendamine, ja seda ootab ka avalikkus,“ ütles Mehmet.

Möödunud aasta lõpus avaldas Suurbritannia siseministeerium raporti migratsiooniga seotud plaanide kohta, mis sisaldasid ka tööviisade arvu suurendamist. Juba siis kritiseeris Migration Watch valitsuse samme: „On selge, et niisugused plaanid ainult suurendavad Suurbritanniasse tööle tulevate inimeste arvu ja selge on ka see, et osa neist inimestest leiab võimaluse pikaajaliseks jäämiseks. Tegemist ei ole migratsiooni kontrollimisega. Tegemist on illusiooniga kontrollist.“

Konservatiivide valitsus eesotsas lahkuva peaministri Theresa May’ga on korduvalt lubanud migratsiooni vähendada, kuid tegelikkuses ei ole nad selleks midagi teinud ja inimeste massiline sissevool saareriiki jätkub.

Allikas: Breitbart

Refereeris Triin van Doorslaer