Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Alkoholi maaletoojad: aktsiisilangetus toob tagasi soomlaste ostud

-
27.05.2019
Aktsiisilangetusel on potentsiaali lõpetada Läti piirikaubandus, mis tähendab, et eestlaste tarbimine liiguks Eestisse. Lisaks tuleb Eestisse tagasi suur osa soomlaste ostudest
© Scanpix

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu tegevjuhi Triin Kutbergi sõnul on 25-protsendilisel aktsiisilangetusel potentsiaali lõpetada Läti piirikaubandus, samuti toob see tema hinnangul tagasi suure osa soomlaste ostudest.

“Avaldame valitsusele tunnustust õiglase ja julge aktsiisilangetuse eest. Tegemist on ausa aktsiisilangetusega – aktsiis langeb proportsionaalselt nii õllele kui ka kangele alkoholile,” ütles Kutberg BNS-ile.

“Kui 25-protsendiline aktsiisilangetus tõesti aset leiab, on sellel potentsiaali lõpetada Läti piirikaubandus, mis tähendab, et eestlaste tarbimine liiguks ka maksude mõttes Eestisse. Lisaks toob see muudatus Eestisse tagasi suure osa soomlaste ostudest,” lisas Kutberg.

Valitsus saavutas esmaspäeval kabinetinõupidamisel põhimõttelise kokkuleppe aastate 2020–2023 riigi eelarvestrateegia ja 2020. aasta riigieelarve eelnõu osas, eelarvestrateegia ning järgmise aasta eelarve eelnõu on valitsuse istungi päevakorras sellel neljapäeval.

Muu hulgas otsustas valitsus lõunasuunalise piirikaubanduse ohjeldamiseks langetada lahja ja kange alkoholi aktsiisimäära 25 protsenti. Vastav eelnõu anti riigikogule üle juba esmaspäeval.