Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Marina Kaljurand vassib: sotsid olnuks temata EP valimistel tühi koht

-
28.05.2019
Ilmselt pärinevad Marina Kaljuranna paljud hääled ka feministlikust keskkonnast.
© Andres Putting/Ekspress Meedia

Sotside ridades Euroopa Parlamenti pääsenud Marina Kaljurand näitas AK-s üles kas oma rumalust või demagoogiaosk(amat)ust.

Kaljurannalt küsiti: kui palju valiti teid, kui palju sotse? Poliitik vastab, et tema arvates mõlemat. “Ma olen sotsiaaldemokraat olnud üle aasta ja tegelikult selleks, et minuni jõuda, pidi vajutama ju lingile – sotsiaaldemokraadid. Nii et need inimesed, kes minu lõpuks valisid, nad läksid ikkagi sotsiaaldemokraatide kaudu,” räägib ta.

See jutt on täielik jama. Kaljurand peaks teadma, et mingil arusaamatul põhjusel oli ta populaarne juba ammu enne sotsidega ühinemist ja kui teda leida sooviti, siis otsiti ikka nime Kaljurand, mitte sotside järgi.

Sotsid said 77 375 häält, millest 65 459 kuulub Kaljurannale. Erakonna muu seltskond sai seega 11 916 häält ja järgmine edukuse poolest ehk Mikser sai vaid 2886 häält ehk üle 20 korra võitjast vähem. Ilmselgelt oleks sotsid Kaljurannata igati põrunud. Need olid isiku, mitte maailmavaate järgi antud hääled.

Kui poliitik ei oska tegelikku olukorda analüüsida, siis pole tast poliitikas suurt asja. Kaljurand ei osanud õiget valikut teha isegi siis, kui ta üleöö välisministrikabineti maha jättis ja ennast presidendina tundma hakkas.