Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Marina Kaljurand vaatleb poliitikas toimuvat üheülbaliselt, vaid opositsiooni ja sotside mätta otsast

-
29.05.2019
Marina Kaljurand ajab sotside neomarksismi sugemetega poliitilist liini.
© Martin Ahven/Õhtuleht

Marina Kaljuranna järjekordsed jutud meedias on taas kantud tendentslikkusest.

Saates “Esimene stuudio” rääkis Kaljurand mõradest valitsuses. Kust võtab üks võimupoliitikast eemalseisev inimene endale õiguse rääkida vastuoludest teises leeris – teda ennast seal ju ei ole!? Põhimõtteliselt saaks Kaljurand ainult rääkida sellest, kuidas talle olukord tundub – see aga ei ole ju tingimata tõde!

“Kust tuleb see raha? Kas hakatakse laenu võtma? Kas muudetakse seadust? Ja muudetakse finantsdistsipliin paindlikumaks?” paiskas Kaljurand küsimused õhku. Aga see ei olegi ju ühe opositsioonipoliitiku rida neid asju enneaegselt teada. Kui riigieelarve avalikkuse ette tuuakse, siis kõik selgubki, ja siis saab asuda hambaid teritama. Praegu aga käitub Kaljurand destruktiivselt, külvates ühiskonda paanikat, viha ja vastuseisu.

Päris tobedaks aga läheb lugu siis, kui Kaljurand vihjab, et koostööd EKRE saadiku Jaak Madisoniga Stasbourgis on tal raske ette kujutada, eelkõige sellepärast, et EKRE on lubanud liituda Marine Le Peni ja Matteo Salvini loodava blokiga.

Olekski imelik, kui sots ja rahvuskonservatiiv koostööd teeksid – sotside fraktsiooni liider Timmermans on lubanud Aafrika ja islami Euroopasse tuua, konservatiivide üks juhtivamaid tegelasi Matteo Salvini aga suleb rändeteid.

“Poola Õiguse ja Õigluse partei ütles selgelt, et nad ei liitu parempoolsetega, kellel on nii Vene-sõbralik välispoliitika. Meie EKRE-l seda selgroogu ei ole,” ütleb Kaljurand. Aga miks tal endal selgroogu ei ole, et aafriklasi importivast Timmermansist eemalduda – ilmselt ta ei tahagi.

EKRE-l selgroogu jagub, seda on ta kogu oma tegevusega näidanud. Ka Marine Le Pen pandi ju Eesti-visiidi ajal paika – rahvuskonservatiivid ei toeta ühtegi tema venemeelselt algatust ja selgitavad ka Lääne-Euroopa rahvuslastele, miks me venelastega tegemist teha ei taha. Koostööd teeb EKRE teistega just immigratsiooni ja islamiseerimise lõpetamiseks.

Mis aga puutub Marina Kaljuranda, siis elas too ennast tele-ekraanil taas ideoloogiliselt välja, külvates vaenu ja vimma.

Allikas: ERR