Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Me teeme kõik, et Ansip enam Eestit juhtima ei pääseks, sest nii palju halba pole keegi Eestile teinud!”

-
31.05.2019
© Priit Simson/Ekspress Meedia

Mees, kes ei viinud meid viie rikkaima hulka, tembutab jälle – Andrus Ansip on andnud Postimehele eriti vihaõhutusliku kõne, milles ta kuulutab otseselt välja sõja.

“Ma teen kõik selleks, et praegune valitsus võimalikult kiiresti ametist lahkuks, sest nii palju halba pole suutnud Eestile keegi teha,” ütleb Ansip ja rahvuskonservatiivid vastavad: “Me teeme kõik, et eestlastele palju kordi näkku sülitanud Ansip enam kunagi Eestit ei juhiks! Ja tema erakond ka mitte!”

Ansip on sama vihane olnud ju varemgi – oma võimulepääsust saati tegi ta kõik, et Keskerakond riigis võimule ei saaks. Just tema väljakujundatud oli Savisaare-Tallinna ja Ansipi-Eesti vastasseis, mis põhines kahe isiksuse vastastikusel antipaatial – omavalitsustes tegid RE ja KE rahulikult koostööd.

Kui meenutada pronksisõdurit teisaldamist, mida Ansip ära mainib, siis kogu see jama ei läinud lahti mitte sedavõrd kuju teisaldamise pärast, kuivõrd seetõttu, et Ansip valetas peaministrina venelastele äraviimise aja suhtes – kui nood märkasid, et peaminister on neid petnud ja äraviimist alustanud, läksid nad marru ja Ansip on seega sisuliselt pronksiöö tekkes süüdi. Ja mis kasu on sellest, et okupatsioonisümbol teisaldati – 9. mai show ja vihaõhutamine kogu Euroopa vastu (“Me vabastasime Euroopa fašismist!”) jätkub selle juures endiselt.

Ansip saavutas ainult selle, et Suure Isamaasõja sabat ei toimu kesklinnas ja kui arvestada, et samba juurde viiakse ka pärgi linditekstiga “Eesti rahvalt” ning seal möllab “surmapataljon”, siis elab Aljoša tänu Ansipile Tallinnas edukalt edasi.

Mõne aja eest, kui Soome sai kõige õnnelikuma maa staatuse, kirjutasid sealsed ajalehed: “Soome võttis majanduskriisi ajal vastu kümneid tuhandeid eestlasi, kelle nende oma valitsus hülgas!” See vihje käib otseselt Ansipi pihta, kes ei teinud mitte midagi, et aidata oma rahval rasked ajad üle elada, vaid ladus nende koormale lisa veel otsa.

Ansipi intervjuus kordub pidevalt fraas “Kui on must, näita ust!” Kui lisada veel jutt kohtunike peade veeretamisest, siis ega liberaalidel mitte midagi muud ette näidata polegi – aastaid korrutatakse paari kontekstist välja kistud lausekatket. Ta räägib ka sellest, kuidas kogu Lääs kirjutavat Eesti mainekahjust – aga ärgu vaadaku siis ainult vasakliberaalseid meediakanaleid, kus ehk tõesti muud ei tule!

Kogu seda juttu EKRE-st kui ahjualusest ja Rahvaliidu kaaperdamisest Helmed poolt pole mõtet vahendada, sest see on selgest vihast kantud. “Vahel tekib ka viha. Kasvõi need viimased uudised: ei peaks ju enam üllatuma sellest, et väliskaubandus- ja IT-minister lubab kodus istuda ega kavatsegi muu maailmaga suhelda, või kui kavatsebki, siis mingit võõrast dialekti ei kavatse kasutada,” ütleb Ansip.

Mees vist ei tea viimaseid uudiseid Kert Kingo kohtumisest Argentina ministriga, kuid tunnistab, et tal on suur viha. Nagu president, kes tunnistas oma vihkamist. Nii et vihkamine on liberaalidel veres.

EKRE toetajad võiksid Ansipi juttu lugeda – selles on meeletult palju põlgust ja mõnitavat suhtumist neisse, nagu ikka poliitoravatel – “meie valijad on targad ja teadlikud, teiste omad rumalad ja petetud”.

“Ega Reformierakond tõsimeelselt poleks saanud Ratasele pakkuda peaministri kohta, tema läks võtma maksimumi, oli võimuiha, ta oli kiindunud ametisse, mida ei saa ette heita,” ütleb Ansip. Ja seda räägib mees erakonnast. kes 17 aastat hoidis kümne küünega võimust kinni, kurnas riiki ja nüüd üritab hüsteeriliselt võimu tagasi saada, sest muidu nende toiduahel purustatakse!

Laias laastus lükkab Ansip kõik Reformierakonna tekitatud jamad Jüri Ratase valitsuse kaela, ülistab oma valitsemisaega, mis rahva õnnetuks tegi, ja jätkab oma laia joont, mis on pärit juba NLKP parteikoridoridest. Lihtsamalt öeldes – nomenklatuuri rott paljastas jällegi oma tegeliku näo.

Allikas: Postimees