Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE Tallinna linnavolikogu fraktsioon toetab lisaeelarves hokit ja turvalist liiklust

-
31.05.2019
Linnavolikogu maja.
© Robin Roots/Õhtuleht

EKRE Tallinna linnavolikogu fraktsioon tegi Tallinna 2019. aasta lisaeelarvesse ühiselt kaks muudatusettepanekut.

Muudatusettepanekute esitamise tähtaeg oli 31. mai 2019 ning volikogu hääletab ettepanekuid 2019. aaasta kevadhooaja viimasel istungil, mis toimub 13. juunil 2019.

Esimene muudatusettepanek näeb ette 80 000 euro eraldamist hokiklubile HC Tallinna Kalev/Viking osalemiseks 2019-2020 Balti Liigas. Viking on Tallinna esindusklubi ja mitmekordne Eesti meister, kuid 2019. aasta eelarves pole neile raha ette nähtud.

Jäähokiklubis Viking on kaheksa võistkonda ja Balti Liigas toimub kokku üle 30 mängu, kodumängud peetakse Tondiraba Jäähallis, mis omakorda tähendab, et Tallinn teenib tagasi piletitulust. Jäähoki edendamine on oluline integratsioonile kaasaaitamise seisukohalt – võistkonnas mängivad nii eesti kui vene emakeelega noored, ka pealtvaatajad ning kaasaelajad on eestlased ja venelased. Sport seob ning loob ühtsustunnet, sport on parim viis tekitada meie-tunnet.

Samuti on toetuse eesmärk populariseerida üleüldiselt sporti ja edendada ning tugevdada sportlikke sidemeid Eesti, Läti ja Leedu vahel. Raha muudatusettepanku teostamiseks võetakse reservist.

EKRE fraktsiooni juht Mart Kallas: „Olen ise mänginud lapsepõlvest peale jäähokit. Kuigi lõpetasin kaks aastat tagasi aktiivse mängimise, on hoki mulle siiani väga südamelähedane spordiala ning loodan väga, et EKRE fraktsiooni tehtud muudatusettepanek läheb läbi ja noored hokisõbrad saavad edukalt osaleda Balti liigas!“

Teise muudatusettepanekuga vähendatakse Tallinna linna propagandakulutusi 8 000 euro võrra. Selle raha eest joonitakse Õismäe teele Nurmenuku ja Kullerkupu bussipeatuste vahelisele lõigule kaks ülekäigurada ning varustatakse need vastavate liiklusmärkidega.

Kuna ümberkaudsete majade elanikud pargivad Õismäe tee (suund Nurmenukust Kullerkupu poole) autoteel äärmisel sõidurajal, siis on vaja suurendada nimetatud piirkonnas liiklusohutust. Auto teele parkijad ei jaluta lähima ülekäigurajani vaid jooksevad sealt samast, kuhu parkisid, üle tee ja tihti koos väikeste lastega. Kaks lisaülekäigurada annavad võimaluse nii jalakäijatel kui autojuhtidel ohutumalt liigelda.

Mart Kallas: „Meile on helistanud ja kirjutanud Õismäe teel elavad linnakodanikud, kes on mures, et väikeste lastega joostakse täiel linnakiirusel sõitvate autode vahelt üle tee, see ei ole ohutu ja on ainult ajaküsimus, millal juhtub esimene õnnetus., Ka abilinnapea Kalle Klandorf tunnistas 20. septembri istungil arupärimisele vastates, et tegemist on probleemiga ja linn saaks suurendada antud teelõigul ohutust lisasebradega. Kuna siiani ei ole neid sebrasid maha joonitud, siis lisaeelarve muudatusettepanekuga tuletame seda lubadust meelde“.