Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Aktuaalne Kaamera” kui traditsioon ja “Vremja” järglane

-
31.05.2019
“Aktuaalne kaamera” on traditsioon ja kahjuks ka ajupesu.
© Tairo Lutter/Õhtuleht

ERR levitab üht uuringutulemust, mis on tegelikult segu mitmetest traditsioonidest, müütidest ja propagandast.

Vastajate jaoks, kelle kodune keel on eesti keel, on ülekaalukalt kõige usaldusväärsem uudistekanal ETV eestikeelne “Aktuaalne Kaamera”, kirjutab ERR. Kas see ikka on kivisse raiutud tõde?

Populaarsust mõjutab oluliselt saate kellaaeg. “Aktuaalne Kaamera” on läbi aegade olnud eetris kell 21, nõukaajal pool tundi varem, sest 21.00 oli üleliidulise uudistesaate “Vremja” aeg. Kui Kesktelevisioon kõrvale heideti, võttis AK endale selle aja ja nii ongi jäänud.

Uudistesaade vaatamine sel kellaajal on igivana traditsioon, sest sel ajal on õhtused kodused tegemised tehtud, aga magama on veel vara minna – just paras aeg üle vaadata, mida päev on toonud.

TV3 “Seitsmesed uudised” ja Kanal 2 “Reporter” kell 19 on liiga vara, eriti suvisel ajal (mil nad nihutavad ka ise saateaega hilisemaks), sest siis tähendab teleka ette istumine õhtuste toimetuste, näiteks toiduvalmistamise, edasilükkamist. Lisaks saab siis ka õues talitada.

“Aktuaalse Kaamera” populaarsus tuleb ka sellest, et enne erameedia ilmumist olid seal armastatuimad saatejuhid, ja eriti vanemad inimesed on saate vaatajaks jäänudki – meelelahutuslikum “Reporter”, eriti “Suvereporter” pole nende jaoks.

“Aktuaalse Kaamera” vaatamine on juba komme ja paraku kujundab see ka enamiku eestlaste meelsust. Tarandi provokatsiooni ajal Toompeal oligi enamik inimesi EKRE peale maruvihased, sest said pildi ja info AK-st. Kui aegamööda tuli ka muu info, teistest kanalitest kuuldi Tarandi halvast käitumisest ja intriigidest, pehmenes ka suhtumine rahvuskonservatiividesse, ning lõpuks põrus provokaator kahtedel valimistel. Aga algse kõverpildi kujundasid ikkagi ERR ja AK.

Praegugi tuleb kõige räigem rahvuskonservatiivide-vastasus just “Aktuaalsest Kaamerast” ja see ongi paljude eestlaste meelsuse globalismi suunas kallutanud, sest selleteemalist ajupesu on AK-s ohtralt. Ehk sellepärast kardetaksegi konservatiivseid saatejuhte?