Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna e-häälte müsteerium saab kord selgeks niikuinii – seda teeb EKRE IT-minister

-
02.06.2019
© Scanpix

Euroopa Parlamendi valimised näitasid taas Reformierakonnale antud suurt arvu e-hääli, mis ei ole kuidagi loomulik ja see müsteerium tuleb mistahes tulemusega lahti harutada.

Muidugi võib rääkida, et RE pooldajad hääletavadki teadlikult elektrooniliselt ja on ka muidu “teadlikumad”, kuid paljud uuringud on näidanud, et oravapartei poolt hääletajate seas moodustavad suure protsendi kindla eelistuseta valijad ehk soo. Nemad ilmselt poliitoravate trendiga kaasas ei käi ja peaksid aktiivselt hääletama ka paberil.

Kui nimetada Euroopa Parlamendi 2019 valimiste tulemusi “protestivalimisteks” praeguse valitsuse vastu, siis kuidas selgitada, et antud “protest” manifesteerub vaid tänu kahele opositsioonierakonnale elektrooniliselt antud häälte tugevale ülekaalule võrreldes kõikide teiste erakondadele antud e-häältega?

Seega, kui opositsioonierakondadele oleks antud e-hääli jaoskonnas hääletamisega samas vahekorras võrreldes kõigi teiste erakondadega, oleks valimised võitnud valitsuserakonnad, mitte opositsioon.

Ilmselt on selle tugeva hälbega RE ja kogu opositsiooni häältesaagis seotud ka see, et rünnatakse igat EKRE inimest, kel läheneb väliskaubanduse ja IT-ministri toolile.

Aga ükskord võetakse e-valimised pulkadeks lahti niikuinii ja siis on poliitoravatega kõik.