Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme nimi müüb – teda kasutatakse juba ka Lizzo muusika arvustuse pealkirjas

-
01.08.2019
Muusik Lizzo, kelle Tauno vahter saatis Mart Helme ja EKRE kallale.
© EPA/Scanpix

Eesti on juba vasakliberaalse hulluse lävest üle – ühelt poolt EKRE pihta tulistamine igast asendist, teisalt multikultiagenda valimatu ülistamine, kasutades seejuures ka muusikat.

Nii on ERRi kultuuriküljel Tauno Vahteri “Arvustus. Pluss-suuruses räpp, mille eest kaitseb meid Mart Helme.” Jutt on Lizzo loost “Cuz I Love You”, taustaks pilt eriti ülekaalulisest lauljannast.

“Kui 30-aastane Michigani ning Texase juurtega lauljanna Lizzo avaldas tänavu uue albumi, kus ta on ise kaanefotol alasti, siis nagu polekski selles erilist uudist. Selliseid albumikujundusi on teinud ka John Lennon ja Yoko Ono, Katy Perry, Shakira, Christina Aguilera ning näiteks vaoshoituse võrdkuju Nicki Minaj. Lizzo erinevus eelmistest on see, et ta on n-ö pluss-suuruses või isegi mitme plussiga suuruses mustanahaline naine. /…/  Võiks nüüd muidugi väita, et kõik ameeriklased ongi kohutavalt paksud ja seetõttu on tegu lihtsalt turunõudluse täitmisega, kuid tegelikkus on mõnevõrra keerulisem, Ameerikale on omane kõigi äärmuste leidmine. /…/ …plaat ka suhteliselt läbiva teemaga: leppimine oma kehaga ning ootuspärasemalt mustanahalise naise õiguste ja eneseteadvuse küsimus.”

Kuhu jäi siis Mart Helme seotus kõnealuse naisega? EKRE poliitiku nimi on traditsiooniliselt ainult pealkirjas, see müüb. Ilmselt on ainus rahvuskonservatiivist poliitikuga seotud lause see kõige viimane: “Vanamoodsatesse saleda valge naise vastuhakkudesse uskujale võib seda kõike tunduda pisut liiast, kuid soovitaksin proovida ka midagi uut.”

Ei saagi päris hästi aru, mis Mart Melme siia puutub, peale klikimagnetiks kasutatava nime. Kui võtta seda, et Mardil on pikk muusikukarjäär selja taga, võiks eeldada, et tegu on muusikasoovitusega. Samas viitab “valge sale naine” sellele, et Vahter tõstis üles väidetava “EKRE rassismi” teema ja soovitab proovida hoopiski paksu musta naist mingis teises võtmes.

See lõbu jäägu siiski Vahterile, rahvuskonservatiividele meeldivad tõesti pigem Eesti naised. Mis aga puutub ülekaalulisusesse, siis väljend “leppida” oma kehaga tähendab siiski vaid geneetilist või meditsiinilist paratamatust. Kui mehel või naisel tähendab ülekaal võdisevaid rasvavolte, mille taga on suutmatus tervislikult elada ja dieeti pidada, siis tähendab see ka leppimist rasvuva südame ja võimaliku varase surmaga.

Mis aga puutub muusik Helmesse, siis tema ei hakka kohe kindlasti kedagi kaitsma ei räpi ega andeka muusiku eest, kui Vahter ainult ei seostaks mõlemat mingite multikultilollustega.