Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitikataevas selgineb: valitsus püüab taastada töörahu, et viia ellu valimislubadusi

-
17.08.2019
Ministrite kohtumine 16. augustil 2019
© Martin Helme FB konto

Reede õhtul kohtunud peaminister Jüri Ratas, Mailis Reps, Mart Helme ja Martin Helme otsustasid, et siseministri valitsusega kooskõlastamata samm PPA juhi Elmar Vaheri tagandamiseks ei too kaasa valitsuse lagunemist.

Ministrid tõdesid, et tarvis on kõigi osapoolte pingutusi taastamaks töörahu PPAs ning normaalne töösuhe ministri ja ameti juhi vahel.

Peaminister Jüri Ratas teatas oma sotsiaalmeedia kontol: “Valitsuse jaoks on oluline minna edasi Siseministeeriumi ning Politsei- ja Piirivalveameti haldusalasse jäävate tähtsate küsimustega, milleks on näiteks idapiiri väljaehitamine, piirikaitse tugevdamine ning sisekaitsereservi loomine eriolukordade puhuks. Need ettevõtmised vajavad ministeeriumi ja PPA asjatundlikkust ning ühiseid pingutusi. Leppisime kokku, et arutame neid küsimusi peagi valitsuse kabinetinõupidamisel. Mulle teeb heameelt, et olukord on pärast esialgseid liialt emotsionaalseid ja rutakaid käike rahunenud ning nii siseminister kui PPA peadirektor on avaldanud soovi sisulisele tegevusele orienteeritud koostöö taastamiseks.”

Rahandusminister Martin Helme teatas vahetult pärast kohtumist oma sotsiaalmeedia kontol: “Poliitikataevas pole muidugi nii pilvitu, kui meie suveõhtusel kohvi ja koogi söömisel, aga selliseid musti tormipilvi, nagu meedia manab, pole ka päris kindlasti. Koalitsioon on tugev, sest meil on kõigil ühine soov oma toetajatele antud lubadused ellu viia, seda saab teha ainult valitsuses olles.”