Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Topeltmoraal: roheliste nimekirjas Riigikokku kandideerinud Anu Saagim jäi vahele hundikasuka ostul

-
19.01.2020
Hunt
© Scanpix.

Meid ümbritsevast vohavast silmakirjalikkusest kõneleb ehedalt roheliste erakonnas Riigikokku kandideerinud kollane ajakirjanik Anu Saagim. Kroonika kirjutab, et Saagim tabati Balti jaama vintaaž-kaupluses nägema eriskummalist vaatepilti — Anu Saagim nõudis poemüüjalt allahindlust silmapaistvalt luksuslikule hundinahksele kasukale.

Eriskummaliseks peab Kroonika lugu seetõttu, et täpselt aasta tagasi liitus Saagim erakonna Rohelised ridadega ning andis arvukalt emotsionaalseid intervjuusid sellest, kuidas on otsustanud kasukate kandmisest loobuda. Veelgi enam, Riigikogusse kandideerimisel kuulutas Anu, et kasukad on “vanamuttidele” ning tema soovib rohkem ajaga kaasas käia.

Anu Saagim, kes on meelde jäänud ka ütlusega, et ta ei kinnita autos turvavööd, sest see muljub ta kasuka ära, kostis ajakirjale, et tal on karusnaha suhtes hormonaalne tõmme.

Roheliste juht Züleyxa “Zuzu” Izmailova on tekkinud olukorrast rabatud, ent vastab Kroonika pöördumisele siiski otsustavalt, et toetab Anu ega poolda olemasolevate asjade ära viskamist, ta lisas, et hundinahkse kasuka ostmiseks ja kandmiseks pole kindlasti ühtegi õigustust, kuna tegu pole sugugi loomasõbralikuma variandiga kui seda on karusnahakasvatusest pärit loomade ekspluateerimine.

“Igal aastal tapavad jahimehed Eesti metsades pea pooled hundid. Seetõttu on meie hundipopulatsioon väike ja kehvas seisus. Hundi keskmine eluiga on ainult 1,9 aastat ja tihti tapetakse lisaks kõige noorematele ka vanemad ja allesjäänud hundikari laguneb,“ kurtis Saagimi erakonnakaaslane.