Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO Opositsiooni madal käitumine sarnaneb bolševistlike punamadruste tänavakultuurile

-
29.01.2020
Laadime sisu...

Tänasel pensionireformi teisel lugemisel tegid opositsioonipoliitikud Reformierakonnast ja sotsiaaldemokraatlikust erakonnast sellist mannetut ja labast tsirkust, mida Eesti riigi parlamendis pole veel nähtud: väärikasse istungitesaali toodi protestiplakatid, mistõttu tuli istung katkestada.

Enne seda kogunesid peamiselt opositsioonipoliitikutest meeleavaldajad Toompea lossi ette ning seejärel pandi lauale plakatid, et seista vastu valitsuse plaanile pensioni II sammas vabaks lasta.

Vaevalt oli rahandusminister Martin Helme saanud alustada eelnõu tutvustamist, kui Riigikogu istungit juhatanud Helir-Valdor Seeder kõne katkestas ning palus saadikutel plakatid ära peita või välja viia, sest nende koht on tänaval, mitte Riigikogu saalis ja kunagi varem pole sellist käitumist üheski koosseisus ette tulnud. See ei vasta ka kodukorras seisvale hea tava ühelegi punktile.

Kuna sellele korraldusele ei allutud, kuulutati välja juhatuse vaheaeg, mis kestis ligi kolmveerand tundi.

EKRE saadik Anti Poolamets nimetas sellist käitumist labaseks ja ebaväärikaks ning märkis, et vägisi kistakse Eesti parlamentaarset kultuuri 1917. aasta punamadruste tasemele.

Ta meenutas, et sellise vaimu tõi Riigikogu saali juba president Kersti kaljulaid, kui ilmus valitsuse kinnitamisele pusaga, millel seisis kiri „Sõna on vaba“, edasi viljeles matslikku kultuuri sotside esimees Indrek Saar, kes lasi rahvaesindajate ees lahti pauguti. See kõik paneb küsima, milline lollus on järgmine?

Olgu lisatud, et isegi Euroopa Parlamendis on igasugused plakatid ja isegi lipud keelatud.