Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

REPLIIK Taara, avita ajakirjanikest rumalus välja pookida. Tegelikkus on kirjutatust teine

-
25.02.2020
Lõbusad noored neiud tõrvikurongkäigul.
© UU

End millegipärast sõltumatu ajakirjanduse lipulaevaks pidav Delfi  kallutas tõrvikurongkäiku käsitledes reportaaži ikka nii viltu, et viimanegi lugeja saaks aru, millist ideoloogiat see uudistekanal tegelikult kannab.

Kui läinud aastal püüdis kõigest jõust seda emotsionaalset ja võimast rahvaüritust maha teha Kanal2 reporter Marian Võsumets, kes otsis kaamera ette vanalinnas tuiavad suvalised napsumehed, siis nüüd leidus Delfis vanemtoimetaja Dagne Mihkels, eks kogu oma põlguses selle ettevõtmise korraldajate ja kümne tuhande osalise suhtes, laseb tendentslikult kuulda ka kõlanud loosungeid.

Vaevalt, et noorukese vanemtoimetaja kõrvakuulmine väga kehvake saab olla ja ei taha uskuda, et ajakirjandusväljaandes päris lollid töötavad, kuid ometi kirjutab ta suisa pealkirjas lausvalena, et rongkäigus kõlas loosung „Taara, hävita!“. Mõistagi kõlas seal „Taara, avita“, kuid see sõna vapralt end ületades vanalinna minema sundinud žurnalisti leksikas puudub.

Meediakajastuses otsitakse üldiselt välja selliseid inimesi, kes heidaks rongkäigule varju – niiöelda halle vanamehi, maakaid, ullikesi… Kuid kõik on ju inimesed, meie kaasmaalased ja rahvuskaaslased.

Tõrvikurongkäik on aga kõige kiuste kasvanud nii suureks sündmuseks, et sellest mööda vaadata on võimatu ning kõik suuremad kanalid olid seda sunnitud kajastama, nende seas paistis positiivselt silma Õhtuleht, kelle noored ajakirjanikud olid siiralt vaimustunud ja imestunud, kui palju noori inimesi, lapsi ja toredaid peresid kohale oli tulnud.