Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Võõrtöölised idast: bussis ei saa isegi “jänest” sõita, kohe küüditatakse

-
04.03.2020
Eesti on kakskeelseks muutnud juba migratsioon, eriti võõrtööjõu sissevedu. Pilt on illustratiivne.
© UU

Venekeelne Delfi avaldas intervjuu sisserändajaga Valgevenest ja Ukrainast, kes tunnevad oma kaasmaalaste pärast häbi. Ukrainast pärit Juri ja Valgevenest pärit Aleksander on töörändurid, kes elavad ja töötavad Eestis elektrikutena. Kumbki neist eesti keelt ei räägi, kuid soovivad jääda Eestisse. Palka saab üks neist oma jutu järgi kaks tuhat eurot kuus ning mõlemad kiruvad vaest elu oma sünnimaal.

„Mulle ei meeldi mõne ukrainlase käitumine siin Eestis, mul on nende pärast häbi. Kui nad on natuke joonud, jooksevad, lärmavad ja karjuvad üle Eesti: “Au Ukrainale!” Milline “Au Ukrainale!” Eestis?! Soovite “Au Ukrainale!”? See pole küsimus, minge Ukrainasse, karjuge, taastage, tehke kõike, mida soovite. Kuid mitte Eestis. Eksole? See on minu silmis ebaadekvaatne käitumine,“ jutustas üks neist ajakirjanikule.

Ja nurises samas, et võõrtöötajate suhtes on seadusi märkimisväärselt karmistatud. Näiteks ei meeldi talle, et bussis piletita sõitmise eest saadetakse (tema sõnade järgi „küüditatakse“) riigist välja. Enne piisas trahvi maksmisest.

Suurt tööletulijate tungi idast ei pea mehed suuremaks probleemiks, kui, siis niipalju, et palk langeb – ukrainlased on valmis töötama viie euro eest tunnis 12 tundi päevas, kusjuures paljud töötavad ebaseaduslikult. Nad ise töötasid Eestis illegaalselt kaks ja pool aastat.