Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Soomest tulija: piirikontroll andis rahustava tunde – see tuleks kindlasti taastada

-
19.03.2020
Eestlased ilmselt jäävadki Soome vahet käima, ja sealolijad soovivad, et neid ei halvustataks. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

On palju inimesi, kellele meeldib “avatus” ja sagivad rahvamassid, kuid paljud avastavad nüüd uuesti, et piirikontroll annab üldist turvalisust kõvasti juurde. Uued Uudised avaldavad Jonase vastavasisulise sotsiaalmeediapostituse.

“Tulin just õhtuse laevaga Soomest. Teate, see võib kõlada küüniliselt, aga laevalt maha sõites oli üle hulga aja jälle kindel ja rahustav vaatepilt.

Juba Soomes anti A4 formaadis leht, kus küsiti elementaarseid küsimusi nagu nime, telefoni, e-maili aadressi, allkiri alla ja Eesti poolel veel sama asja, + auto numbrit ka. Ja vaatepilt oli järgmine: vastas piirivalve ja politsei, kõigil maskid ees, paluti ID kaarti, käidi piiriputkas kontrollimas, küsiti, et kas kõik on korras ja kaebusi pole, sooviti head teed.

Ma küsisin, et kas tööd palju, et kas peate ikka vastu? Maski tagant nägu ei näinud, aga häälestki oli aru saada, et inimene on väsinud. Soovisin jõudu ja vastupidamist.

Laevas oli mõnus ja vaikne. Ei olnud kogu seda maakera paabelit. Ei näinud ühtegi… saate aru. Igatahes oli üle hulga aja tunne, et tulen kindlasse kohta. Ja selleks kulus… ütleme 30 lisaminutit. Noh ja mis siis? Vähemalt on riigil ometi mingigi kontroll selle üle, kes kuhu ja millal sisse-välja voorib.

Nii et küüniliselt võib väita – paradoksaalsel kombel on sellest coronast abi ka. Ma tõesti loodan ja palun kõigevägevamat, et jätkuks mõistust piirikontroll jätta ja taastada. Uskuge mind, see tasub kuhjaga ära. Veelkord jõudu nendele inimestele!”