Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Opositsioonipoliitikute vastutustundetu surve piirangute leevendamisele juhib inimesi halvale teele

-
22.04.2020
Politsei
© Uued Uudised

Opositsioonipoliitikute ja vasakajakirjanduse pidev valitsuse survestamine leevendada koroonaviiruse vastu võitlemise meetmeid, on andnud ühiskonnale valesid signaale, mis mõnel puhul kulmineerub juba vastuhakuga.

Siseminister Mart Helme ütles, et keegi ei taha neid piiranguid ja kõik on sellest väsinud, aga keegi ei taha ka uut lainet, kui peaks piirangud liiga vara vabaks laskma.

Eilses infotunnis ketrasid reformierakondlased pidevalt seda teemat. Jürgen Ligi ja Kristen Michal pärisid aina kriisist väljatulemise kohta, Kaja Kallas kurtis ajaleheloos, et inimesed ei saa lähedastega kokku, nad ei hooli enda poliitilise populaarsuse noppimise ja kritiseerimise tuhinas sellest, et valitsus püüab hoida võetud eesmärki – sääsat inimeste tervist ja elusid.

Veelgi enam, juba on ilmselgelt sellest julgustust saades hakanud inimesed end vabamalt tundma ning sellega riske suurendanud. Oma osa on siin ka soojenenud ilmadel, samuti koolivaheajal.

Doktor Arkadi Popov ütles täna, et me näeme Tallinna piirkonnas negatiivseid trende, pealinna tänavatel on aktiivsus liiga suur.

Hullem on aga see, et inimesed on hakanud politseinikele vastu. Televisioonis võis näha, kuidas joodikute kamp Lõuna-Eestis korravalvurid välja ajasid sõnadega, et ärge tulge meile siia viirust levitama, meie oleme vabad mehed vabal maal ja teeme mis tahame.

Politsei- ja piirivalveameti kriisijuht Priit Pärkna tunnistab, et viimasel nädalavahetusel olid pooled väljakutsed seotud koroonakriisiga. Jõhkraim vahejuhtum leidis aset Taeblas, kus bussipeatuses kogunes kümmekond noort ning olukord lõppes korrakaitsjate ründamisega.

Ta ütleb, et politsei võtab praegust eriolukorda elude päästmise missioonina. Sest mitte keegi ei tea, mis juhtub siis, kui tuleb uus laine, üks on aga kindel, senised pingutused nullib liiga ennatlik tegutsemine kohe kindlasti ära.