Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kriisikabinet #6: USA-s elav Renee Meriste jagab meeleavaldajad kolme gruppi: protesteerijad, agitaatorid ja rüüstajad

-
16.06.2020
Laadime sisu...

“Kriisikabineti” kuuendas osas vestleb Riigikogu liikme Anti Poolametsaga sündmustest Ameerika Ühendriikides Los Angelese Eesti Seltsi president, muusikaettevõtja Renee Meriste.

Renee Meriste räägib mässudest ja ka koroonakriisist, millest tekkinud pingetest rahutused alguse võisid saada. Meriste jagab meeleavaldajad kolme gruppi: esimene grupp ongi protesteerijad, kes tulevadki oma meelsust näitama; teine grupp on agitaatorid, kes tõmbavad asja käima ja sisenevad massi hiljem; kolmas grupp on pätid ja rüüstajad, kes võtavad ära, mis võtta annab.

“Kui kusagil midagi põleb, siis politsei läheb sinna ja mujal jäävad poed valveta, selleks pannaksegi asju põlema, et teises kohas rüüstada,” kõneleb Meriste.

Kogu see laine on seotud Meriste hinnangul üldiste muutustega ja globaliseerumise: “Mingid ideed on mingil hetkel üleval ja mingid all ning nendest, mis parajasti üleval, nendest kinni võetakse, alati leiab põhjuse, mille pealt möllu teha.”

Saatele saavad sõna sekka öelda ka vaatajad-kuulajad, kui nad kirjutavad aadressil kriisikabinet@gmail.com.

Saatesari püüab hoida inimesi kursis käesoleva kriisiga, jagada analüüse, teha otselülitusi kohtadele, vestelda poliitikute ja ekspertidega.

UU