Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jürgen Ligi tegemistes rahapesu uurimise osas peitub ilmselge huvide konflikt

-
11.08.2020
Jürgen Ligi on varem suure suuga lubadusi andnud..
© Internet

Praegu on kombeks otsida huvide konflikte, ja kuigi seda teevad tavaliselt president Kaljulaid koalitsiooni algatatud seaduste ning opositsioon EKRE ministrite puhul, tuleks justiitsüsteemil anda hinnang sellele, kas ka Jürgen Ligi osas pole tohutut huvide konflikti, kui jutt käib ajaloolisest rahapesust läbi Eesti.

Nimelt oli Ligi rahandusminister Danske rahapesu tippajal 2009-2014 ja finantsinspektsiooni nõukogu esimees samal ajal, ning tema, ministeeriumi ja inspektsioon haldusala ülesandeks oli võitlus rahapesuga. Nüüd aga on Ligi kõige tulisem Danske panga rahapesu eest kompensatsiooni välja võitlema palgatud USA advokaadibüroo vastane riigikogus.

Muster on ju silmnähtav: mees, kes pidi ministriametis võitlema rahapesu vastu ja äpardus selles (või oli kaasosaline), on nüüd kõige aktiivsem selle uurimise vastu võitleja ja mistahes algatuse kritiseerija. Iga mõistusega inimene võtaks hoopis Ligil nööbist kinni ja küsiks “Ristiisa” fraasiga: “Jürgen, ega sa ise järsku “nokka ei kastnud”?”

Jürgen Ligi on nüüd Riigikogu rahanduskomisjoni liige. Kas endine rahandusminister ei peaks ennast taandama kõigist protsessidest, mis on seotud tema valitsemisajal juhtunud rahanduskuritegudega? Kui selle nõudmiseks pole ka seaduslikku alust, siis vähemalt eetiline moment on väga tugev. Ainult et kas Reformierakonnal, Jürgen Ligil ja eetikal on mingeid kokkupuutepunkte…

Lõpetuseks mõned kommentaarid loo “Paul Puustusmaa: ühisistung lõppes Jürgen Ligi juhtimisel sõnelusega” alt.

“Kuidas saab Ligi sellises komisjonis üldse osaleda? See on ju selge huvide konflikt. Ta ju teeb kõik selleks et tema varasema tegevuse uurimist takistada.” (Kommentaator M)

“Samavõrra oluline on et rahapesu korraldanud “kangelased” päevavalgusesse tiritaks, et kodanikud, valijad, teaksid kus pesitseb kurja juur. Euroopa kuulsaima rahapesuministri sõimlemine näitab et uurimisega ollakse õigel rajal.” (Veiks)