Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitseliit kaitseb meid, kaitskem meiegi Kaitseliitu ja selle selgrooga ülemat

-
23.08.2020
Kaitseliit
© Uued Uudised

Nagu arvata oligi, alustasid liberaalid oma sõjakäiku Kaitseliidu ülema Riho Ühtegi vastu, kes otsustas mitte minna presidendi vastuvõtule Kadrioru Roosiaeda.

Ilmselt rõhutakse sellele, et ühe jõuametkonna juht ei saa keelduda osalemast presidendi kui riigikaitse kõrgeima juhi korraldatud üritusel, kuhu teda on kutsutud. Paraku on raske seda teha, kui riigipea on oma institutsiooni olemuse sisuliselt hävitanud ja vastuvõtud on kaotanud ka neile omase ning vajaliku etiketi – president on lihtsamalt öeldes kõik ära solkinud.

Sõjaväelased käivad pidulikel vastuvõttudel paraadvormis ja miks peaks traditsioone järgiv ohvitser minema sinna, kuhu tulevad seelikutes mehed, nagu Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, või ideoloogilised tegelased pusades “Sõna on vaba” või #astutagasi?

Sõjaväelane peab poliitikast eemal olema, aga kui president toob vastuvõttudele selge ideoloogia ja päevapoliitika, siis pole mundrikandjatel seal midagi teha. Veel enam, neid võidakse seostada poliitilis-ideoloogilisi sõnumeid loopiva opositsiooni presidendi kaudu valitsusvastasusega. Sellisest üritusest eemale jäämine on parim viis näidata, et kaitsestruktuurid hoiavad ennast päevapoliitikast eemale.

Sõjaväelaste puhul lisandub veel üks oluline moment – president andis just enne vastuvõttu taasiseseisvuspäeva ürituste raames autasu noorele kleidis mehele, kes on väljendanud vastumeelsust laulupeo, rahvusluse ja eestimeelsuse vastu. Kuidas saab Riho Ühtegi või mõni muu sõjaväelane heaks kiita patriootilisuse lammutamist, millele tugineb eriti vabatahtlike Kaitseliit?

Kaitseliit vajab mehi, kes on alati valmis “Eesti eest!” kasvõi surema, aga kleitides ja kõrgete kontsadega mehed seda kohe kindlasti pole.

President ise paneb kaitsejõudude patrioodid rasketesse olukordadesse – sõdimine tähendab rasket eelnevat väljaõpet ja langenuid lahinguväljal, lisaks on meil üliagressiivne ja sõjaliselt tugev idanaaber. Vastupanuga saavad hakkama vaid väga tugevad mehed ja naised, Kaljulaid aga toob ühiskonda ideoloogilise mandumise, kus mehed pole enam mehed ja naised pole naise, vaid mingid sootud olevused.

Kust peavad kaitsevägi ja Kaitseliit ammutama patrioote, kes mundrit selga tõmmates on valmis kodumaa nimel lahinguväljalt elusana mitte naasma? Keegi peab kõrgemale riigikaitse juhile mingilgi moel sellest märku andma, et lood pealekasvuga on täbarad, ja seda tänu presidendile, kes toodab tehislumest uusi helbekesi.

Uued Uudised kutsuvad Eesti ühiskonda kaitsma Kaitseliidu ülemat, sest tema ja temale alluv organisatsioon kaitsevad meid. Ärgem laskem ideoloogidel nõrgestada patriootilisusel põhinevat vabatahtlikku sõjalist ühingut.