Uued Uudised

Jalgpallimäng on sport, mitte “seksuaalne väljendusvabadus”

Homoagenda on üles puhunud kired jalgpalli maailmameistrivõistluste ümber Dohas, mis paneb küsima – kas sporti ka enam seksuaalsete iseärasuste reklaamita teha ei saa?

BNS vahendab: USA välisminister Antony Blinken väljendas teisipäeval muret rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA otsuse pärast keelata Katari MM-il LGBTQ käepaelad.

Blinken ütles Dohas pärast USA-Walesi mängu ajakirjanikele, et ühtegi meeskonda ei tohiks sundida valima, kas toetada oma väärtusi või mängida MM-il.

Inglismaa, Saksamaa ja veel viis Euroopa meeskonda loobusid plaanist kanda vikerkaarevärvides käepaela “Onelove”, kuna FIFA ähvardas neid distsiplinaarsammudega.

Käepaeltes nähti sümboolset protesti MM-i korraldaja Katari vastu, kus homoseksuaalsus on seadusega keelatud. Euroopa on FIFA sammu kritiseerinud.

Blinken ütles pärast Katari välisministri šeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thaniga kohtumist ajakirjanike küsimustele vastates: “Alati teeb murelikuks, kui piiratakse väljendusvabadust.”

“Mitte kedagi jalgpalliväljakul ei tohiks sundida valima oma väärtuste toetamise ja mängimise vahel,” lisas ta.

Blinkenile võiks vastata – mitte kedagi ei tohiks sundida valima jalgpalli ja homoseksualismi kummardamise vahel. Milleks peab jalgpallipeol üldse olema kellegi seksuaalse suunitluse reklaam? Nautigu inimesed täpsed söötusid ja lööke, mitte naabri kubemepiirkonda.

Maailmas on palju asju, mille pärast muret tunda: jääkarud Põhja-Jäämerel, uiguurid ja tiibetlased Hiinas, plastik maailmameres – seda kõike ei sa ju tuua jalgpalliväljakutele. Homosid on maailmas tühine protsent, miks peavad nende väidetavad õigused igal pool jutuks olema?

Aga kui viiks areenidele loosungid “jalgpall homoagenda-vabaks”? See on ju ka väljendusvabadus.

Surve Katarile on eriti häbiväärne, sest rünnatakse suure jalgpallipeo võõrustajat ja tema kultuuriruumi. Ei maksa siis edaspidi imestada, kui islamimaad langevad Talibani-suguste äärmusrühmituste kätte, sest vikerkaare-Blinken on traditsioone rünnates suhted islamimaailmaga ära rikkunud. Oli ju ka Afganistanis homolipp viimse hetkeni USA saatkonna juures vardas ja nüüd on see maa koht, kus naisedki on rõhumise all.

FIFA teeb käepaelu keelates õigesti – kellegi voodielu ei tohi sporti segada.

Uued Uudised

Exit mobile version