Uued Uudised

Kaljulaidi lahkudes tunnistavad ka liberaalid, et president vihkas ühiskonna üht osa

Valitsuse kinnitamine Riigikogus. President Kersti Kaljulaid

Kui tavaliselt rääkisid president Kaljulaidi destruktiivsest rollist Eesti poliitikas rahvuskonservatiivse maailmavaatega inimesed, siis nüüd tunnistavad seda ka liberaalid.

Eesti Päevalehe veebitoimetaja Lennart Käämer küsib üsnagi EKRE-vaenulikult meelestatud politoloog Tõnis Saartsilt: “Kersti Kaljulaid oli näoga küll ühe osa poole rahvast, kuid pööranud selja teisele. Kas Karis suudab olla kogu Eesti riigipea?”

Saarts vastab, et Eesti lõhestumine liberaalsuse-konservatiivsuse, rahvusluse-globaliseerumise teljel järjest süveneb, uus president ei saa liiga ümmarguseks jääda ja mingil hetkel peab ta praeguselt keskpositsioonil kusagile minema – ja tõenäoliselt liberaalses suunas.

Samas tunnistab Saarts, et “Kaljulaid välistas EKRE ja tema toetajad. Veel enne teda oli meil kümme aastat president, kes välistas Keskerakonna.”

Seega tuleb nüüd ka EKRE-vastasest leerist konstanteeringuid, et Kaljulaid oli (on) tõesti vaid ühiskonna liberaalse leeri president ja tegelikkuses vihkab ta rahvusmeelseid.

Niisiis, lahkuvaid presidente ei säästeta – Ka Toomas Hendrik Ilvese “ärmatamine” läks suure kella külge just tema ametiaja lõppedes, mil kõigil oli temast suur tüdimus. Sama teed oleks läinud ka Kaljulaid, kui ta oleks teise ametiaja saanud – kuna rohkem kandideerida ei saa, muutuvad presidendi teisel ametiajal juhitamatuteks mürskudeks.

Exit mobile version