Uued Uudised

Kättemaksuhimuline Reformierakond alustas võimu juurde pääsedes kohe vaikiva ajastu loomisega

JÜRI RATAS JA KAJA KALLAS ALLKIRJASTAVAD KOALITSIOONI LEPINGU

Kuigi Kaja Kallase korruptsioonivalitsus on vaid mõne nädala võimul olnud, on Reformierakond juba vägagi kontrastselt näidanud, kuidas nad on opositsiooniaja demokraatia kaitsjatest muutunud selle lammutajateks.

Kahe kuu eest nõudsid opositsioonilised sotsid ja reformierakondlased, et seoses koroonakriisiga peab peaminister Jüri Ratas viivitamatult Riigikogu saadikute ette ilmuma. Kuigi valitsusjuht teatas, et tuleb teisipäeval, kulutas opositsioon kogu esmaspäevase päeva tema kohest kohaleilmumist nõudes.

Kuna praegu on Eesti jõudnud viie enamnakatunud riigi hulka, kutsus tänane opositsioon peaminister Kaja Kallase seadusandjate ette, aga tollel olid kahe kuu tagused sündmused juba ammu unustatud – peaminister isegi ei vastanud Riigikogu esimehele ega opositsioonile, vaid teatas oma ihumeedias, et kavatseb nende tüütustega ainult infotunnis rääkida.

Alles rääkis Reformierakond sellest, kuidas peaminister ei tohi Riigikogu eirata, sest too on tema tööandja, karjuti demokraatia lämmatamisest – ja nüüd irvitab seesama Kallas rahvaasemikele ülbelt näkku. Nii kontrastset kameeleoni on poliitikas harva näha.

Teema aga pole sugugi tühiasi – koroonakriis ägeneb ja seadusandjatel on õigus teada, mida kavatseb valitsus ette võtta. Ennekõike aga peavad sellest kuulma Eestimaa inimesed.

Reformierakonda kihutab tagant kättemaksujanu, sest “tagasi tehakse” kõiges, lisaks kindlustab oravapartei oma võimu järgmiseks 17 aastaks. Nii korraldatakse ümber mitmete Riigikogu komisjonide töö, et koalitsioonil oleks seal enamus ja seadusloomes oleks võimalik oma tahtmised läbi suruda, kindlustades sellega oma võimu.

Vihakõneseadusega tahab Reformierakond kindlustada seda, et nende poliitikat ei saaks kritiseerida – kui nad näiteks avavad uksed massimigratsioonile, ei tohiks keegi seda hukka mõista, sest tegu oleks “vaenukõnega” ühe grupi, sisserändajate vastu. Kooseluseaduse kritiseerimise saab neutraliseerida, kui tembeldada see “vihakõneks” seksuaalse vähemuse vastu.

Kaja Kallase ja Reformierakonna eesmärgiks on kehtestada “vaikiv ajastu”, kus nende vastu ei saaks teha isegi mitte konstruktiivset kriitikat. Ja uskumatuna teeb seda valitsus, mis kiitleb naiste rohkusega. Ehk ütleks siis – fuuriate valitsus?

Exit mobile version