Uued Uudised

Jaak Madison: parem olgu NATO eesotsas tugev Leedu kui nõrk Eesti naispoliitik

June 14, 2021, Brussels, Brussels, Belgium: Mr Jens Stoltenberg, Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization. View of the press room of the NATO summit. On the giant screen, the images of the arrivals of the leaders of the member countries are broadcasted live. (Credit Image: © Nicolas Landemard/Le Pictorium Agency via ZUMA Press)

“Maailma suurimaid poliitväljaandeid Politico kirjutas, et NATO uueks peasekretäriks võib saada Kersti Kaljulaid, kuna aeg olevat see koht anda “naisele ja idaeurooplasele”. Eesti meedia ka on tõtanud seda ülistama. Lauslollus.

Esiteks: Eestil on nii president kui peaminister naised, kes on tõestanud, et ainult asjaolu, et Sa oled naine (kuigi see pidavat olema sotsiaalne konstruktsioon 21. sajandil), ei tee Sind mitte üks gramm kompetentsemaks oma ametikohal. Empiiriline fakt.

Teiseks: NATO vajab peasekretäri, kes reaalselt adub rahvusvahelist julgeolekukorda. Kaljulaid ei adu. Ei suutnud ta öelda midagi, kui Kaja Kallase juhitud valitsus otsustas kärpida kaitsekulutusi ja koondada Kaitseväe orkestri.

Kolmandaks: kui tõesti on eesmärk leida naine Ida-Euroopast, siis lubage pakkuda palju tugevam kandidaat – Leedu endine president Dalia Grybauskaitė. Selles küsimuses oleks mul hea meel, kui NATO juhtival kohal on tugev leedukas, mitte nõrk Eesti kandidaat.”

Jaak Madison, Euroopa Parlamendi saadik

Exit mobile version