Uued Uudised

Kas rahandusminister saab “kandid” kaela?

Valitsuse kinnitamine Riigikogus. Keit Pentus-Rosimannus. Rahandusminister

Autorollo skandaal ei lahku kuidagi rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse pea kohalt, sest ta jääb oma isa tütreks, Väino Pentus aga on endiselt võlaküttide sihtmärk.

Äripäev kirjutas eelmisel nädalal sellest, kuidas pankrotihaldur Martin Krupp püüab seni tulutult müüa rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse ettevõtte Autorollo võlga. 290 000 eurost võlga püüdi viimati müüa 200 000 euroga, kuid see ebaõnnestus. Nüüd minnakse uuele katsele, hinnaks on 150 000.

Äripäevale ütles Martin Krupp, et võlast on huvitunud võlakütid. “Järgmisel või ülejärgmisel enampakkumisel võib öelda, et keegi võlaküttidest on nõus võla ära ostma ja ilmselgelt tegutsevad nad selle sissenõudmisega aktiivsemalt kui kohtutäitur,” rääkis ta. (Ärileht)

Selline kommentaar tekitab judinaid ka neis, kes autorollotajatele kaasa ei tunne – riiklikud seaduslikud struktuurid raha kätte ei saa ja võlg antakse nüüd “aktiivsematele”? Kas Permi või Peterburi “kohtutäituritele”? Kust nemad midagi välja kisuvad, kui kuskilt midagi võtta pole?

Kuidas mahub sellesse pilt rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus? Isegi kui ta pole Autorollosse segatud, nagu väitis kohus, siis on Väino Pentus ikkagi tema isa. Kui toda nüüd “aktiivsemalt” pitsitama hakatakse, siis mida teeb isa aitamiseks tütar?

Siin jääbki silma ametinimetus “rahandusminister”. Kas võlanõudjad ei hakka mitte Väino Pentuse lapse ametipositsioonile ligemale ronima? “Rahandus” kõlab ju nii hästi ja Reformierakond on varemgi kahtlaste tegudega seotud olnud: Siim Kallase 10 miljonit, VEB Fond, Tallinna Sadam ja kilekotirahad, Jürgen Ligi poolt mahamagatud sajandi rahapesu…

Kaja Kallas tegi ilmselt suure vea, kui hoidis valitsuse oma erakonna poolt küll puhtana “vanadest vettinud mäkradest” a la Jürgen Ligi, kuid tõi sinna ikkagi Autorollo kaasavaraga Keit Pentus-Rosimannuse – see jääb saatma kogu koalitsiooni, mis Keskerakonna massikorruptsiooniga niigi hädas on.

Ehk läheb siiski hästi ja “aktiivsed” võlakütid ei ilmu rahandusministeeriumi ukse taha… Sest minister on oma isa pärast haavatav.

Reformierakond on üks kummaline kamp, kus tütred kannatavad oma isade tegude pärast, nii Kaja Kallas kui ka Keit Pentus-Rosimannus.

Exit mobile version