Uued Uudised

Keeleoskuseta Eesti kodanikest teenindajaid esitletakse kaebuse korral sõjapõgenikena

NEW YORK, NEW YORK - MAY 12: People shop at a grocery store on May 12, 2022 in New York City. Prices of clothing, food, gas and cars are just a few of the items that are hitting Americans' pocketbooks despite historically low unemployment. Giving hope to economists, some key inflation indicators have finally begun to slow in April. Spencer Platt/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Viimasel ajal tuleb üha rohkem ette juhtumeid, kus me ei saa enam teenindajaga riigikeeles hakkama. Küsi sa riivsaia toidupoe umbkeelse teenindaja käest, kui ise ka vene keelt tönkad vaid häda pärast.

Keeleruumi muutumise põhjuseks on paljuski muidugi tööle võetud Ukraina sõjapõgenikud, kuid nendena esitletakse kaebuse korral sageli ka keeleoskuseta Eesti kodanikest teenindajaid.

Keeleameti peadirektor Ilmar Tomusk ütles Delfi Ärilehele, et võib juhtuda, et teenindaja ei oska eesti keelt, kuid ta ei ole sõjapõgenik, vaid on Eestis aastaid või aastakümneid elanud ja siin koolis käinud.

Exit mobile version