Uued Uudised

Kristina Kallase vallandamine integratsiooniasutusest – Eesti ei vaja sellisesse ametisse globaliste

Tallinn. 07MAY19. Teel Euroopasse, Postimehe intervjuusari Euroopa Parlamendi valimiste esinumbritega. Eesti 200 Europarlamendi esinumber Kristina Kallas ja saatejuht Jelena Poverina. Broadcast from Postimees, Estonia's candidates for the upcoming European Parliament elections with first numbers. in the studio is Kristina Kallas, Interviewed by Vilja Kiisler. Foto: Erik Prozes, Postimees

Oleks aeg mõista, et valimistel on tulemused – ja praegune valitsus ei vaja “ekspertideks” äärmuslike vaadetega vasakpoliitikuid.

Integratsiooni sihtasutuse nõukogu jäi esimeheta, kui kultuuriminister Tõnis Lukas Isamaast kutsus Kristina Kallase tagasi, kirjutab Postimees.

Eesti 200 liider Kallas ei mõista, miks nüüd hakkas ministrit segama erakondlik kuuluvus. Minister helistas Kallasele 28. juunil ja andis otsusest teada. Kallas ütles esmaspäeval, et Lukas põhjendas otsust tavaga, et nõukogusse kuuluvad riigikogus esindatud erakondade esindajad.

«Kuigi ega sihtasutuse põhikiri ministrile piire sea. Mina kuulusin sinna alguses eksperdina ja ega ma oma ekspertsust minetanud ole. Eelmise ministri jaoks minu poliitilised vaated ei olnud takistuseks. Ja kuna ta oli rahul minu tööga nõukogu esimehena, siis ta mu volitusi ka pikendas,» selgitas Kallas.

Jah, Kallas võib ekspert olla, aga ta on ekspert selles, kuidas iseseisvasse rahvusriiki rohkem võõraid sisse vedada ja nende peal kogu maailmas mittetoimivat “integratsiooni” katsetada. Uute Uudiste arvates tegi Lukas seega õigesti, sest uue valitsuse poliitika on suuresti suunatud migratsiooni kontrolli alla saamisele.

Miks peaks Integratsiooni sihtasutuses olema Kallas, kelle veendumused on teistsugused ja kes töötaks ilmselgelt valitsuspoliitikale vastu? Eesti suureks hädaks ongi see, kui muutuste tuules jäetakse alles vanad komissarid. Nii nagu nõukaaja lõppedes jäeti juhtkohtadele alles sellised nõukaaja tegelased, kes üleöö iseseisvuslasteks said, ja seda alles siis, kui see enam ohtlik polnud (Arnold Rüütel tegi seda ajal, mil see võinuks talle Kremli pöörete puhul elu maksta).

Neli aastat tagasi muutis toonane kultuuriminister Indrek Saar Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast nõukogu koosseisu, et suurendada nõukogu kompetentsust. Kallase sõnul just selle pärast Saar ta kutsuski.

Siin peitubki vastus: sots ja multikultuurlane Saar vajaski samasugust rahvuslusevastast tegelast, nagu seda on Kristina Kallas – nende poliitilised vaated klappisid. Uus valitsus sellist vaenumeelset lihtsalt ei vaja ja ei taha. Eesti 200 pole kunagi olnud ühegi valitsusparteiga heade suhetes, seega -good bye ja do svidanija, tovarištš Kallas!

Nõukogu uued liikmed on ERR-i andmetel Ann Räämet Isamaast ja Külli Remsu Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast.

Exit mobile version