Uued Uudised

Küsitlus: enamik eestlasi ei poolda geipaaride abielu

A man waves the rainbow flag as he takes part in the lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT) Pride Parade in Pristina on October 12, 2020, demanding "freedom" and "equal rights" in a Muslim majority country with little tolerant views on sexuality. (Photo by Armend NIMANI / AFP)

Tänavu suvel läbi viidud uuringu põhjal ei toeta 55% Eesti kodanikest perekonnaseaduse muutmist selliselt, et abielu võiks sõlmida ka samasooliste paaride vahel, samal ajal kui 38% on selle poolt.

Inimestel paluti öelda, kuivõrd nad nõustuvad järgneva väitega: “Perekonnaseadust peaks muutma nii, et abielu võiks sõlmida ka geipaaride vahel.”

Tänavu juunis läbi viidud uuringus oli antud väitega nõus 38% vastanutest (vastasid “Täiesti nõus” või “Pigem nõus”) ning ei olnud nõus 55% vastanutest (vastasid “Pigem ei ole nõus” või “Üldse ei ole nõus”). 7% vastas “Ei oska öelda”.

Erakondliku eelistuse põhjal on suurematest erakondadest perekonnaseaduse muutmise vastu EKRE, Keskerakonna ja Isamaa valijad ning muutmist kalduvad toetama Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Eesti 200 valijad.

Allikas: Delfi

Exit mobile version