Uued Uudised

Mida on haridusminister Liina Kersna teinud selleks, et ametialased kuritarvitused Mailis Repsi moodi oleks edaspidi välistatud?

EKRE Riigikogu fraktsioon esitas haridus- ja teadusminister Liina Kersnale arupärimise, milles tunneb huvi, mida on haridusministeeriumis ette võetud ametialaste kuritarvituste vältimiseks.

„Minister Mailis Repsi ametiaegadel HTM-s toimunud korra- ja seadusrikkumiste ilmsikstuleku järel kinnitas ministeeriumi juhtkond avalikkusele, et analoogiliste väärnähtuste edaspidiseks vältimiseks tuli teha mõningaid täpsustusi majasisestes regulatsioonides – näiteks ametiauto kasutamise osas jms –, millega võeti olukord kontrolli alla sedavõrd kindlalt, et tulevikus ei ole HTM-s senised ametialased kuritarvitused ka juhtkonna enda poolt enam võimalikud,“ selgitab arupärimise põhjust EKRE fraktsiooni aseesimees Helle-Moonika Helme.

„Sellega seoses soovime minister Kersnalt teada, missuguseid konkreetseid õigusakte on muudetud, et sarnaseid juhtumeid ning riigivara kuritahtlikku kasutamist nii ministri kui ministeeriumi juhtkonna poolt edaspidi välistada. Samuti soovime ülevaadet, kas ministeeriumis on korraldatud sisejuurdlus kõigi süüdistusega seotud isikute ja asjaolude väljaselgitamiseks ja kui, siis kas sellega seoses võeti distsiplinaarkorras keegi vastutusele. Ja lõpuks, kas väidetavalt 3000 eurot maksev kohvimasin Jura on ministeeriumile tagastatud?”

Exit mobile version