Uued Uudised

Migrandiimport jätkub: politsei menetlejad vaatavad Türgis läbi 40 süürlase toimikud

Tänasele uudisele rändepakti heakskiidust järgnes kohe täiendav teade, et võimueliit võtab rahvastiku väljavahetamist tõsiselt – otsitakse uusi naisepõletajaid.

Politsei- ja piirivalveameti menetlejad vaatavad Türgis läbi 40 Süüriast pärit inimese toimikud ja otsustavad, keda neist on võimalik Eestisse ümber paigutada, vahendab BNS.

Pühapäeval sõitsid Türki politsei- ja piirivalveameti menetlejad, kes intervjueerivad Süüria kodanikke, kel on võimalik ümberasustamise programmi raames taotleda Eestilt rahvusvahelist kaitset, edastas ameti pressiesindaja.

Kokku vaadatakse Türgis läbi umbes 40 inimese toimikud, et pärast taustakontrolli ning intervjuusid otsustada, keda neist on võimalik Eestisse ümber paigutada. Menetlejad viibivad Türgis nädala lõpuni.

Ümberasustamise programmi raames on Eestisse kokku  ümber asustatud 171 inimest. Tänavu pole Eestisse ümber asustatud ühtegi inimest.

Eesti võttis Euroopa Liidu 2015. aasta rändekava alusel vastu kokku 206 kvoodipagulast, neist 141 Kreekast, 59 Türgist ja kuus Itaaliast. Neist umbes 80 ei viibi Eestis. Lisaks sõitis kodumaale tagasi üks viieliikmeline perekond.  Eesti loeb selle rändekava lõplikult täidetuks.

Euroopa Komisjon tegi mullu 27. septembril ettepaneku asustada 2019. aasta oktoobrist ümber 50 000 rahvusvahelist kaitset vajavat inimest. Valitsus otsustas asustada Türgist nii 2018. kui ka 2019. aastal ümber 40 inimest, see tähendab kokku 80 inimest. Seega võtab Eesti kahe rändekava alusel vastu kuni 286 pagulast.

Allikas: BNS

Exit mobile version