Uued Uudised

Politseijuhi Elmar Vaheri töö hinne alandati “suurepärasest” “rahuldavaks”

Tallinna Ülikooli (TLÜ) magistriõppekava lõputööde kaitsmiskomisjon alandas täna politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri magistritöö hinnet kolme palli võrra.

“Tallinna Ülikooli õigusteaduse magistriõppe õppekava lõputööde kaitsmiskomisjon otsustas langetada Elmar Vaheri magistritöö hinnet kolme palli võrra, hinnates tööd D-ga,” ütles TLÜ pressiesindaja Sulev Oll ERR-ile.

Sisuliselt tähendab töö hindelt A alandamine hindele D seda, et varem “suurepäraseks” hinnatud töö hinnati “rahuldavaks”.

Tema sõnul juhindus kaitsmiskomisjon oma otsuses akadeemilise komisjoni poolt tuvastatud puudustest viitamisel ning nõustus akadeemilise komisjoni hinnanguga, mille kohaselt on põhjendatud magistritöö hinde alandamine.

“Samas leidis ka kaitsmiskomisjon, et magistritöö omab iseseisvat väärtust ning sisaldab valdavas mahus originaalseid osasid, ka ei esinenud viitamisvigasid töö järelduste osas,” lisas Oll.

Vaher esitas juunis Tallinna Ülikoolile taotluse sooviga kontrollida tema magistritöö “Ohutõrje õiguslik regulatsioon põhiseaduslikku korda ähvardada ohu korral” vastavust akadeemilistele nõuetele.

Vaher on meediale kinnitanud, et tema magistritöö ei ole plagiaat ning ta ei ole teadlikult ühelegi arvukatest allikatest viitamata jätnud.

Vaher teatas pärast komisjoni otsust, et aktsepteerib seda ning peab teemat enda jaoks lõpetatuks.

UU

Exit mobile version