Uued Uudised

Reformierakonna must huumor: Kaja Kallase pakkumine Keskerakonnale olevat riigimehelik

ORAVAD TEKI ALL EKS02, JAN08, TALLINN, EESTI Foto TIIT BLAAT/EESTI EKSPRESS

Oravapartei püüab halva mängu läbikukkumist nähes tuua mängu ilusama retoorika ja väita, nagu oleks iha käest libiseva võimu järele tegelikult riigimehetarkus.

Mäletatavasti teatas Reformierakonna kõrbev peaministrikandidaat Kaja Kallas, et ta olevat valmis peaministriametit Jüri Ratasele loovutama, märkides siiski, et nii mõtlevat tema isiklikult.

Endine peaminister, Kallase parteikaaslane Taavi Rõivas toetas löödud trumbiemandat väitega, nagu andnuks Kallas selge sõnumi, et valitsuse moodustamisel peab Eesti tulevik ja valijatele antud lubaduste elluviimine olema märksa olulisem kui kellegi isiklik ambitsioon. “See oli kahtlemata riigimehelik sõnum,” sõnas ta pateetiliselt. Kallas nimetab ennast seejuures riiginaiselikuks.

Uued Uudised näevad selles küll ahastust, hüsteeriat ja paanikat, mis on võimuta jäänud Reformierakonna meeleheitele ajanud ja sunnib neid nüüd häbistavatele järeleandmistele. Poliitoravad kardavad, et neli aastat opositsioonis lõikavad läbi nende toiduahela ja toetajate ridadest kaovad ka need, kes on siiani lootnud lihapottide juurde tagasi pääseda. Neli opositsiooniaastat viiksid täielikult nulli RE mõju riigiaparaadile, mis on veel tugevalt alles. Mis aga veel hullem – vaiba alt võidakse välja tuua kõik hämarad rahatehingud alates VEB Fondist ja lõpetades välispankade rahapesupäevadega siinses rahandusruumis.

Reformierakonnas endaski pole ühest mõtlemist – Andrus Ansip kritiseeris Kaja Kallase ettepanekut teravalt, rünnates samas Jüri Ratast väitega, et too olevat riigi rahanduse põhja lasknud ja teda veel neljaks aastaks võimu juurde lasta olevat ohtlik.

Keskerakonna hinnangul ei ole Reformierakonna esimehe Kaja Kallase sõnum peaministrikoha loovutamisest Jüri Ratasele siiras, kirjutab Postimees. Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi sõnul pole Kaja Kallase pakkumine anda peaministriamet Keskerakonnale laual ning see pole olnud ka siht. “Tegemist on retoorikaga, mis on pigem seotud tänaste konsultatsioonidega kolme erakonna vahel,” arvas ta.

Keskerakonnal tasub nüüd Reformierakonnast eriti eemale hoida, sest oravapartei on pika vihaga, need tegelased ei talu oma uhkuse riivamist, mis sellise alandava pakkumisega kõvasti kannatada sai, ja esimesel võimalusel lööksid nad nii KE-le kui Isamaale noa mõnuga selga, ja keeraksid seda veel ka ringi.

Reformierakonna pakkumistes pole grammigi riigimehelikkust, on vaid piiritu võimuiha, et võimule naasta ja oma taskuid taas kõikvõimalike peenhäälestustega täitma asuda.

Exit mobile version